maanantai 15. elokuuta 2016

Arabian maitokannuja

Elokuisen maanantaipäivän ratoksi ajattelin kuvata ja tehdä postauksen Arabian maitokannuista mitä minulla sattuu olemaan. Ne ovat ihan tavallisia posliinikannuja joilla osalla on enemmän tunnearvoa kuin muuta. Kyseiset 2 kannua ovat säilyneet lapsuuden kodistani ja siksi rakkaita. Muut ovat kirppislöytöjä tai pelastuksia roskiin joutumiselta. Jokaisesta kannusta sitten sellainen lyhyt esittely alla. Olkaappa hyvä! Enjoy! Nauttikaa!


ARABIA, HEINIKKI,malli/model AR



Materiaali kovaa fajanssia, korkeus 14,5 cm ja paino 560g. Ikä 50v eli valmistettu 1960-luvulla.Minulla on tähän sarjaan kuuluvia astioita;muistaakseni Heinikki oli vanhempieni hääastiasto <3
Heinikki-kannuni on aivan ehjä ja virheetön, ei krakeloitumia; pohjassa on vain kulumaa.(Ja kiiltäväkin nyt kun pesin pölyt pois )

ARABIAN VALKOINEN MAITOKANNU, malli/model RO 


Tästä ei ole kummempaa mielikuvaa eikä tietoa nimestä tms. Luin jostakin että Arabia valmisti paljon nimettömiä, vain mallinimellä tehtyjä kaatimia. Niin tai näin on tälläkin ikää jo 50 v eli 1960-luvun mallia kuitenkin. Muotokieleltään kaunis ja puhdaslinjainen kaadin :)

ARABIAN PIENI MAITOKANNU,PING PONG malli KL0



Kirppislöytö, voimakkaasti krakeloitunut ja tummentunut kannu eikä siksi maksanut paljon, mutta tälläinen mutta keltapalloisena oli aikoinaan kotonani!Koristeena kaapin päällä menee hyvin, toisin kuin edelliset jotka menisivät vielä ihan käytössä.
Tämä sekoitetaan Pallo-kannuun jossa myös punaisia palloja.Oman kannun pohjassa on KL1 joten vahvasti viittaa PingPongiin.

PingPong-koristeen on suunnitellut Raija Uosikkinen, kovaa fajanssia, korkeus n.10,5cm, paino 377g. Valmistettu vv. 1958-1965.Vetoisuus 0,5l.PingPongeja löytyy sini,kelta ja vihreäpalloisena,nopean google-kuvahaun tuloksena.

ARABIA FAENZE EH-ASTIASTO



 Faenza ei ole maitokannu vaan teekannu mutta halusin ottaa esittelyyn senkin. Roskikseen pelastettu kaunotar on ikäisekseen loistavassa kunnossa!Teekannun kansikin on ehjä ja säilynyt.

Faenza Keltaraidan suunnitteli Peter Winquist,EH-astiasto joka kuulemma nimettiin Faenzaksi kun se se oli palkittu italialaisen keramiikkakaupungin arvostetussa biennaalissa vuonna 1970. Arabian tuotannossa Faenza-astiasto on ollut n. 1973-79.Materiaalina kovafajanssia.

Mitä kannuja ja kaatimia sinun kaapinhyllyn päältä löytyy?




 



Ei kommentteja: