Karjalanpaistia, Karelian stew a la " Päivi"
- meillä herkutellaan Pääsiäisenä perinteisellä Karjalanpaistilla, tosin sitä syödään myös jouluna ja yleensäkin pyhäruokana
- Karjalanpaistiohjeita on varmaan 100 ja 1 ja jokainen on se ainoa oikea ja perinteinen :)
- perusohjeessa on lihojen (luun) lisäksi porkkanaa,sipulia, suolaa ja laakerinlehtiä; jotkut jättää porkkanatkin pois.
- tässä 1 ohje lisää; tätä meillä on tehty iät ja ajat ;) ja on tykätty :D
- en laita mitään tarkkoja määriä,jokainen laittakoon syöjien ja halunsa mukaan :D
- mutta kun kerran alkaa tekemään,kannattaa tehdä sitten reilu satsi! maku vaan paranee uudelleen lämmitettäessä ja tätä voi myös pakastaa (jos sitä jää)
- leikkimielisesti ristin ohjeen nimeni mukaan ; D
KARJALANPAISTIA A LA "PÄIVI"
|
Karjalanpaistia ;) |
- hyvää karjalanpaistilihaa eli naudan- ja porsaanlihaa reiluina kuutioina
- porkkanaa
- lanttua
- palsternakkaa
- selleriä
- sipulia
- maustepippuria
- laakerinlehteä
- Knorrin fond du chef -lihaliemi/ suolaa maun mukkaan
- paahda lihat n. 220 asteisessa uunissa uuninkestävässä vuuassa
- käsittele sillä välin juurekset ja sipuli, kuori ja pilko kunnon suupaloiksi :)
- kun lihat on paahtunut(vähän ruskistunut ja irtoaa nestettä) heitä sekaan juurekset,sipulit,pippurit ja laakerinlehdet maun mukkaan
- vinkki: kaada vesi kiehautettuna koko komeuden päälle, saat kirkkaamman liemen :), niin että kaikki ainekset peittyvät hyvin
- laita sekaan lisäksi knorrin fonduet(lihaliemet) maustamaan
- heitä uuniin paistumaan ensin n. 200 astetta,siitä vähentäen lämpöä ja lopuksi n. 150 astetta hauduttaen
- mitä kauemmin uunissa pienellä lämmöllä, sen mureampi ja muhevampi lopputulos, n. 2-4 tuntia(ei siis mitään pikaruokaa)
- sekoittele välillä ja pidä huoli ettei kuivu kuitenkaan
- tarkista maku
- tarjoile keitettyjen perunoiden/ itsetehdyn perunamuussin kera
|
lopputulos | | |
Hyvää Ruokahalua! Bon Appetit!
1 kommentti:
Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. Meillä kokkaillaan Karjalanpaistia yleensä viikonloppuisin, eipä sitä arkena oikein viitsi tehdä kun se on niin pitkä prosessi.
Lähetä kommentti