Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 1. helmikuuta 2014

1.2.2014 Helmikuun ekaa!

Peltirasiaa ja pilkullisia kannuja

Tammikuun viimeinen meni kirppistellen taas kaupungissa ja omasta mielestäni upeita ? löytöjä teinkin, ihan retrohenkeen;) En tunnustaudu miksikään purkkien ja purnukoiden kerääjäksi, saati kattiloitten mutta nyt niiden kutsu kävi niin ylivoimaiseksi että oli taivuttava....auts!

Kapteeninkadulla oli avattu uusi kirppis - ja sisustustavaraliike joten olihan se käytävä katsastamassa. Siistit,avarat mutta vähän sokkeloiset tilat, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Aion jatkossa käydä,täällä kun on niin vähän kunnon kirppiksiä muutenkin.Siellä oli myös myynnissä noita "living and laugh"-sisustusjuttuja(tauluja,kastelukannuja joissa luki Home jne) joista itse en niin perusta mutta on varmaan ihan  mukava lisä muun sälän ja tavaran joukkoon.

Sieltä bongasin eräästä pöydästä nuo seuraavat kaksi aikas ihanata peltirasiaa <3 Googlettamalla en vain löytänyt  oikein tietoa niin että jos joku ihana tietäväinen osaisi kertoa esim. valmistusvuodet tms. olisin kiitollinen :)
Meinasin ensin ne jättää ostamatta mutta joku sisäinen "pakko" ajoi takaisin ne hakemaan pois kuleksimasta...

Chymos Kultaruusu

Kuvassa oleva peltirasia on Lappeenrannan Chymostehtaan Kultaruusu(sis. suklaakonvehteja) Sisuksiltaan oli oivassa kunnossa, kirkas ja tahraton! Ei ruostetta!

kuva pohjasta, tarra ok

Chymos Santa Maria
Santa Maria myös oli moitteettomassa kunnossa....Ihana tuo laivan(kuunarin?)kuva! Kumma kyllä en löytänyt tästäkään mitään tietoa googlettamalla, en kuvaakaan kuvahaun kautta?
(Paitsi eikösse Kolumbus purjehtinut tuon nimisellä purjelaivalla Ameriikkaan...)
tarra säilynyt vaikkakin kärsinyt
Nyt vain mietin mitä niissä säilyttäisin....Ehdotuksia?!

Käväsin myös siinä melkein vieressä olevalla "sitäsuntätäkirppiksellä" ja siellä törmäsin näihin seuraaviin esineisiin....

Arabian punainen Pallo-maitokannu
 Krakeloitumaa havaittavissa mutta muuten ehjä, ei säröjä! Löytyy myös keltaisilla palloilla! Tää on söpö, vien sen mökille ja kerään siihen Kesäkukkia ;)
Pauligin kahvipurkki
 Meillä oli joskus kotona tämä samanmoinen Paula-kahvipurkki joten Lapsuuden muistoja tuopi! Vähän naarmuinen ja Elämää nähnyt muttei kovin ruosteinen ja sisältä siisti(kahvintuoksuinen)))) Ilmiselvää Koristusainesta!
Keltainen Taalari-tuhkakuppi
Tuhkakuppina ei enää käytössä,onko käytettykään kun oli niin puhdas. Toivottavasti aito; vieressä oli Ikean tuikkukynttilöitä jotka erehdyttävästi muistuttivat iittalaa....;D Tässä voisi pitää vaikka namuja,tms.

Ja sitten se KATTILA:
Finel Neptun-kattila, Esteri Tomula design
kalakala
Taikasienellä pintaa pesty, ajan patinaa ja emalirikkoja hiukan, joku polttanut perunat pohjaan! ;D Plussaa kansi tallella ja ehjä, yleisilmeeltään siisti ja PUNAINEN Neptun. Myös valkoinen malli.
Eikä maksanut paljon,ihme kyllä.

 Ja nyt ne nököttävät meillä,hmmm!

kuvausreksiviittana toimi alla vanha pöytäliina jossa omenia ja sydämiä; Tampellan tuotantoa????

2 kommenttia:

miia ketunkololla kirjoitti...

Tulin vastavierailulle :) Kelpaisi tuollanen punainen neptuni tännekkin koloon enemmän kun hyvin :)

Päivi kirjoitti...

Kiitos miia ketunkololla vastavierailusta :) Mukava saada kommentteja ja huomata että ehkä tätä käy kattelemassa muutkin kun miä ;) Tuo on kyllä ihuna,jo värinsä puolesta, odottelee mökille pääsyä jossa ideoin jo uutta elämää sille siellä....

Suosittelen

Coca Cola - pullonavaaja

Joskus sitä tekee yllättäviä löytöjä omista koti/mökkinurkista.Kuten tämä kuvassa oleva  Coca Cola -pullonavaaja. Avaaja oli roikkun...

Plogini katsotuimmat