Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 21. lokakuuta 2016

Purkkeja, Peltipurkkeja

Kävin pitkästä aikaa kirpputoreilla, nyt Karhulan puolella. Siellä on 3 kirpparia ihan lyhyen matkan päästä toisistaan ja täynnä toinen toistaan ihanaa (keräily)tavaraa. Jokaisesta löysin pikkurahalla jotain kotiin kannettavaa. Ilahduttavaa oli että myös erilaisia vanhoja peltipurkkeja- ja rasioita on alkanut näkymään myynnissä.Yhdessä vaiheessa ei ollut kuin ehkä Paula-kahvipurkkeja, nyt bongasin ainakin Rengas-kahvipurkin ja Chymoksen makeisrasioita.

Pitemmittä pulinoitta, nyt löytämieni peltisten purkkien pariin!


18.PAULIGIN JUHLAKAHVI-SEKOITUS

Tämä todella Ajan Patinaa kylkeensä saanut kahvipurkki löytyi W& M Center-kirpparilta vitosella.Ehkä joku ajattelee nyt ettei olisi maksanut euroakaan mutta kahvipurkki oli niin symppiksen oloinen että pakkohan se oli napata mukaan.Purkki on valmistettu arviolta 1930-luvun loppupuoliskolla.G W Sohlberg on valmistanut tämänkin peltipurkin.http://peltipurkit.blogspot.fi/2015/05/paulig-kahvipurkki.html mukaan näitä tarjottiin keittiön yleispurkeiksi,ks.linkki.Siellä on kuvaa vähän paremmassa hapessa olevasta "Jubileum"-purkista!Sarakannella, pysyy kiinni ja aukeaa vielä, ainakin jotenkuten.

Kahvipurkin koko on n. 9,5 cm (p) x 9,5 cm (l) x 17,5 cm (k). 


19. LEAF MONPENSIERS FRUIT DROPS Hedelmäkaramellejä

Viivakoodillinen, uudempi Monpensiers hedelmäkaramellipurkki maksoi vaan euron (1e) ja löysin Karhulan Osto- ja Myyntiliike- nimisestä kirppispaikasta.Siellä näitä oli useampia purkki hyllyllä mutta tyydyin tähän yhteen.Täältä olisin saanut ostettua toisenkin parempikuntoisen Pauligin Juhlasekoituspurkin...Katsotaan onko siellä vielä kun menen uudelleen!Hedelmärasia on luullakseni 1990-luvulta ja näitäkin on tehty useampaa sorttia(eri mallisia). Kannessa on kaunis hedelmien kimarakuva.


Siisti makeisrasia jonka pohjaan oli lätkäisty viivakooditarra.Purkin koko on n. 10 cm  x 9,5 cm, sama kuin seuraavankin Fruit Dropsin.

20. MERIJAL MONPENSIERS FRUIT DROPS Hedelmäkaramellejä

Tästä nimenomaisesta purkista en löytänyt tietoa näin äkkiseltään mutta otaksuisin sen olevan 1970-luvulla; ajalta ennen viivakoodeja. 
(Lisään kun löydän).Kannessa suloinen hedelmäkuva.Makeisrasia bongattu Kirpputori Karhulasta.Ai, mitä maksoi? 3 e. Eli nämä kaikki yhteensä kustansi tällä kertaa vain 9 e.
Koristepurkkeina hintansa väärtejä.

Mitä muuta kivaa löysin , siitä seuraavassa postauksessa joka toivottavasti on aikaisemmin kuin kuukauden päästä! 

ps. Peltipurkkilistan numeroinnista en ole ihan varma, menin sekaisin siinä Chymoksien ja Ladys Coffeen välillä....

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT