Päivin Oma Plogi- Etusivu

tiistai 19. elokuuta 2014

Lasten Kuppeja ja Elämänkertaa

 Tuula Karjalainen

 TOVE JANSSON  Tee työtä ja rakasta

En yleensä lue elämänkertoja,miksi,en osaa sanoa,ehkei ole tullut tarpeeksi kiinnostavaa vastaan tms. Tove Janssonin 100-vuotisjuhlakauden kunniaksi julkaistu kirja nyt ei vaan voinut olla sattumatta Muumifanin silmiin joten olihan se kesällä ostettava. Olen lukenut sitä verkkaiseen tahtiin; kappaleen silloin ja toisen tällöin.Kirjasta paljastuu ainutlaatuinen nainen,paljon muutakin kuin Muumien tekijä!

Kirja on hyvin toimitettu,tekstiä ja valokuvia sopivassa suhteessa.Toven elämästä avautuu lukijalle hyvä kuva,kirjassa on paljon ennenjulkaisematonta materiaalia yksityisarkistoista(mm. kirjeenvaihtoa).

Suosittelen lukemaan joten sisällöstä ei sen enempää,itselle tuli tunne että Toveen olisi ollut hauska tutustua ja olla hänen ystävänsä!

takakannen kertomaa

 Ja koska plogini on myös sitäsuntätä mahdutan loppuun vielä pari kirppisostosta kesällä....kuvien kera,of course.

Kukkokuppi ja tassi

 
Kuppi pohjasta punaisin LomoleimoinHauska vanha lastenkuppi
kuppi toiselta puolelta
pohjaleima????mikä on?
 • kupit eivät maksaneet paljoakaan mutta hintaa tärkeämmäksi muodostui (taas kerran) ulkomuoto ja "olemus". Jos johonkin silmä mieltyy, hinta on kohtuullinen ja esine puhuttelee sinua onhan se saatava :D
  • Lasten kupista olisi hauska saada tietää leiman merkitys, onko vanhaa Arabiaa, venäläistä vai jotain ihan muuta? Kuvan perusteella veikkaisin kupin olevan 50-luvulta. Jos tiedät mikä leima on olisin kiitollinen! 
  • täytyy itsekkin vielä googletella tuota leimaa.... 
  • päivitystä tähän; löysinkin kuukkelin kautta vähän lisätietoa ylläolevasta kupista kun laitoin hakusanaksi " vanha lasten kuppi tyttö moottoripyörä-kuvalla" (tai jotain sinne päin). 
  • Designlasi :n sivustolta löytyi juttua lasten kupista ja lautasesta; vähän erilainen kuin omani mutta samalla kuvalla :)
  • Lasten kuppi on mahd. 30-50-luvulta ja Arabian ns. kakkoslaatua ja kun tarkemmin leimaa katsoo niin kakkostahan tuo eka muistuttaa,II a. Ja sen alla mahd. vuosi ja päivämäärä jolloin valmistettu.
  Anyway, hauska kuppi vanhahtavalla tavalla, ei ehkä maailman arvokkain mutta tunnetasolla arwokas :) Miettii kukahan lapsi tuostakin kupista on juonut ja leikkinyt, se on aika pieni kuppi kuitenkin! Olisi aika kiva saada siihen lautanen(jos kuuluu) tai samanlainen kuppipari kuin tuolla Designin sivulla oleva.
 • Salaisuus on siis ratkaistu!

Ei kommentteja:

Suosittelen

Coca Cola - pullonavaaja

Joskus sitä tekee yllättäviä löytöjä omista koti/mökkinurkista.Kuten tämä kuvassa oleva  Coca Cola -pullonavaaja. Avaaja oli roikkun...

Plogini katsotuimmat