Päivin Oma Plogi- Etusivu

torstai 28. heinäkuuta 2016

Jabadabaduu!


 Kuka muistaa Hanna ja Barberan Retu ja kumppanit-lehden?
Retun ja Tahvon lisäksi lehdessä seikkailivat ainakin Jogi-karhu, Topi katti, Hakki-koira, Jetsonit...

Lehti ilmestyi vuosina 1965-1974 Retu ja Kumppanit nimellä kerran viikossa.Sen jälkeen lehden nimi oli Kiviset ja Soraset.Lehti ilmestyi v.1993 saakka.(Lähde: Moogin arkisto)


 Tää oli mun suosikkisarjakuvalehti lapsena ja Retu tuli tilattuna kotiin armaalla 1970-luvulla. Varmaan siksi koska vuosikerta(26mk) oli halvempi kuin Aku Ankka...Niin tai näin lehti ilmestyi muistaakseni tiistaisin,joka oli aina odotettu päivä!


 Lisäksi sai ostaa Retu-purkkaa ja kerätä keräilykuvia. Tätä en enää muistanutkaan vaikka kovasti keräiltiinkin kaikenlaisia purkkakuvia kuten Miljoonan dollarin mies,Aku Ankka, Aristokatit.... 
PURKKAKORTIT.NET-SIVUILTA
löytää asiasta kiinnostuneet enemmän tietoa ja nostalgiaa mahdollisesti jo unohtuneista purkkasarjoista ja keräilykorteista!


 Olin niin kova Retu fani että minulla oli Retupaitakin :) Muistan että se oli valkopunainen, missä oli tietenkin Retun kuva ja teksti Jabadabaduu!Taitaa muuten olla tuossa kuvakin siitä!
Itsestäni se paita päälle ei ole valokuvaa, harmi....
 

Keräilykuvia oli 91 erilaista,tähän oli kiitettävän monta kerätty ja liimattu.Pitäisiköhän koittaa kerätä loputkin?


 Nämä siistit ja hyväkuntoiset nostalgiset lehdet bongasin Facebookin Pelastetaan vanhat esineet-ryhmässä, missä olivat myynnissä.Maksoin Retuista (10kpl) 8e+postit.

Kumpaa tuli luettua lapsena, Retua vai Akua? Vai kumpaakin?

Jabadabaduuu!

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT