Päivin Oma Plogi- Etusivu

tiistai 9. elokuuta 2016

Elokuun peltirasialöytöjä

 

 PAULIG 1001 SINETTI TEERASIA
 Elokuuta eletään ja kirppareillakin olen ehtinyt käydä. Tähän hauskaan vanhaan Pauligin peltirasiaan törmäsin Jussin Jättikirppiksellä.Lähempi tutkiskelu ja kysely selvitti että kyseessä on Paulig Sinetti teepurkki 1930-luvulta. Näitä on kahta eri mallia joista toinen Paulig 1001 Sinetti on Olympiavuodelta 1952 ja ulkoasultaan hiukan erilainen.
 
KUVA LAINATTU WWW.ANTKER.NET


Taas turvaudun Vanhat suomalaiset peltipurkit-sivustoon jossa esittelyssä paitsi kuvani peltirasia myös tuo toinen.

Käykäähän katsomassa!Peltirasia on vähän Ajan hampaan syömä mutta sisäpuolelta kannesta löytyy teen teko-ohje.Ulkopuolelta taas minusta hyvin säilynyt ja kaunis peltirasia.Maksoin tästä 10 e mikä oli mielestäni kohtuuhinta.

Suomen Urheilumuseon-sivuilta löytyy myös olympiarenkailla oleva Pauligin teepakkaus.

KUVA LAINATTU SUOMEN URHEILUMUSEON SIVULTA

 OTK:n vanha Kylmä Liima-peltirasia

OSUUSTUKKUKAUPPA ELI OTK

 Tämä liimapurkki on löytö ihan omasta kaapista. Alunperin siinä on ollut siis vedenkestävää kylmäliimaa jota veteen sekoitettuna sai mm. talousliimaa.Nyt siinä isäntä säilyttää pikkunauloja. Hyvinsäilynyt ajan henkeä tulviva pikkupeltirasia. Googlettamalla löysin Arjen historia-sivuston jossa kuva ja tietoa tuotteesta.Purkki ilmeisesti 1940-luvulta. Käyttöohje :)

 

 OTK:n koiranruokapurkki HaukkuLopuksi toinen löytö siivouskaapista.Veikeä koiranruokapurkki. Kuka muistaa syöttäneensä tätä koirilleen? Tästä en ahkerallakaan googletuksella löytänyt mitään tietoa eli ken osaa valaista tästä saa kertoa,kiitos! Itse arvelisin näitä olleen myynnissä 1970-luvulla?

Ei aina siis tarvitse mennä merta edemmäs kalaan eli kirpputoreille.Omista laatikoista ja kaapeista saatat löytää "aarteita" jotka olleet arkipäiväisiä ja käytössä kunnes alat katsoa niitä "sillä silmällä".

Mitähän aarteita sinun komeroista ja kaapeista mahtaa löytyä?

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT