Laiskana leipurina en ole aikoihin jaksanut tehdä enää pullataikinaa. Onneksi on kauppojen pakastealtaat ja valmiit pakastepullat. Ja höpö höpö että itse tehty on parempaa. Ei ole jos olet saanut aikaiseksi kivikovia pullia. Tosin on se vaara, että pakastepullatkin voit polttaa uunissa, jolloin niistä tulee hiilipullia.😅
Tarvitset vain niitä pakastepullia, kermaa ja hilloa. Kerma täytyy sentään itse vatkata vatkaimella , tosin kaupasta löytyy valmistakin kermavaahtoa. Tietysti voit ostaa leipomon valmiita laskiaispullia mutta nämä tulee halvemmaksi. Ainakin vähän. Verrattuna kaupan valmiisiin pulliin. Joissa se kerma maistuu aina vähän "oksulta" (EDIT: " oksennukselta"/ synteettiseltä kermalta ja olen samaa mieltä Annan kanssa kuten kommentissaan totesi . <3 Vaikka Fazer mainostaa omilla sivuillaan:
"Fazer Laskiaispullat leivotaan Suomessa parhaista raaka-aineista ja täytetään aidolla kermavaahdolla ja mansikkahillolla ainutlaatuiseksi makuelämykseksi. Säilytettävä jääkaappilämpötilassa. Varastoitu pakasteena. Ei saa jäädyttää uudelleen.) Huom. sulatettu.
ja kerran olivat eräässä kaupassa väärin säilytettynä huoneenlämmössä( vaatii viileän säilytyksen).
S-Marketin hinnoilla laskettuna:
- Herkkumaan mansikkahillo 3,59e
- Kuohukerma laktoositon 5 dl 3,39e
- Kotimaista Kotipulla 400g 7-8 esipaistettua pullaa( raesokeria, kardemummaa) 3,49e
Yhteensä 10,47e, 1,30e kpl ( 8 pullaa). + sähkönhinta uunissa paisto 8 -10 min mutta sitä ei nyt lasketa mukaan.
Hyvin maistui!😋
6 kommenttia:
En tiedä mitä tarkoitat oksulla, mutta valmisleivonnaisten kermavaahtoa minä sanon synteettiseksi kermaksi, se ei ole aitoa kermavaahtoa, eihän se edes kestäisi kasassa montaa päivää. Minä olen niin nirso, että minulle ei riitä, että mössö näyttää kermavaahdolta, ei se aina edes kovin hyvin näytäkään oikealta kermavaahdolta.
Tuo on hyvä huomio , eihän se aitoa kermaa voi olla :) Ja oksulla tarkoitin oksennusta, täytyy jatkossa koittaa käyttää selvempää yleiskieltä :) Vaan kiitos kaunis kommentista <3
Olen myös laiska leipomaan pullaa, ja nuo valmispullat on verrattomia laskiaispullien tekoon. Olen ainakin 5vuotta tehnyt lask.pullat noin. Niistä saa myös pieniä mustikka tai rahka piirasia myös kun antaa niitten sulaa sopivasti ja painaa juomalasilla kuopan ja siihen täytteen. 🥯🥯🥯🥐
Kiitos kommentistasi, totta turiset, valmispullat on IN :) Hyvä kun hei muistutit, pitääpä tehdä rahkapiirasia, isäntä tykkää niistä. Onko sinulla joku oma tietty ohje minkä mukaan teet täytteen?
Minulla on vuoskymmeniä vanha rahkapiirakan ohje ja sillä teen jos teen. Rahkapiirakka on yksi maukkaimmista piirakoista! 🍕🍕🍕🍕
Tykkään itsekin rahkapiirakasta ja minullakin on vanha ohje tallessa, siihen tulee paljon rusinoita :) Kohtahan on pääsiäinen, saisikohan leivottua siiheksi. Vanhat ohjeet ovat parhaita kun ne on jo hyväksi koettuja. :)
Lähetä kommentti