Sain työkaverilta valmiiksi fileoituna taimenta ja mietin mitä niistä kokkaisin. Olen aiemmin tehnyt seitistä kalapuikkoja ja nyt ajattelin kokeilla valmistaa niitä taimenesta. Tykkään niin nimittäin kalapuikoista ja itse tehdyt ovat tietenkin aina parempia kuin kaupan pakastealtaan kalapuikot, eikö?😉🐟
Ota nahka pois ja leikkaa sopivan kokoisia paloja. Kierittele muna-korppujauhoseoksessa( mausta maun mukaan, itse maustoin suolalla, rouhitulla mustapippurilla, savupaprikajauheella) ja paista nopeasti voissa molemmin puolin miedossa lämmössä.
Laita uunivuokaan ja kypsytä uunissa n. 200℃ vielä hetkisen, voit laittaa vähän voinokareita(oliiviöljyä) päälle. Näin tehtynä tulee mielestäni oikein rapsakka ja maukas kuori puikoille eikä kala itsessään kuivu kuitenkaan vaan on ihanan pehmeää ja kypsää sisältä.
Ripottele tilliä koristeeksi ja nauti perunamuussin kanssa. Sitruunamehua voit myös pirskotella päälle. Tein Lempi Créme Fraíche- valkosipuliyrtit ranskankermasta kastikkeen; lisäsin vain tilliä ja ripaus Luomu sitruunamehua ja sekoitin. Sopi mielestäni oikein hyvin muussin ja kalapuikkojen kylkeen.
Nahan ja kalan roippeista tein kalakeittoon liemen, laitoin mausteeksi tilliä, maustepippuria, ripaus suolaa, Bim-parsaa, punasipulia, porkkanaa ja annoin kiehua hiljaa hymyillen hetken ja sitten siivilöin liemen ja laitoin jääkaappiin odottamaan kun teen kalasoppaa.
Sain sen verran työkaverilta kalaa että ehdin tehdä jo uunikalaa taimenesta mutta siitä myöhemmin oma postaus. Nyt on meillä nautittu kalasta ja varsinkin taimenesta monin eri tavoin ja se on maukas ja hyvä kala!(Linkki: Luontoportti).🐟
Bon Appetit!😋
9 kommenttia:
Kalapuikot ovat kyllä hyviä, itse olen laiska tekemään vain itseäni varten joten ostan kaupan pakastealtaasta silloin kun niitä tekee mieli.
Herkullisen näköistä 💚 ja tilli sopii niin mainiosti kalan kanssa 🌿
Kiitos☺️ tilli kyllä kruunaa kalan. Tykkään myös parsasta ja varsinkin Bim- parsasta.
Teetkö kalasta taikinan vai kuorrutatko vain palan?
Kuorrutan vain palat kananmuna-korppujauhoseoksella ja jos ei ole korppujauhoja niin vehnäjauhokin käy.🌞
Kala on hyvää muodossa missä tahansa. Kaupan kalapuikotkin menee, just tässä yhtenä päivänä syötiin - ne on meillä vähän sellaista "kun Mursu ei jaksa tehdä ruokaa, laitetaan uuniin jotain helppoa eli kalapuikkoja ja jotain perunoita" 😄 Mursu hoitaa meillä ruokapuolen, minulta on pääsääntöisesti hellan käyttö kielletty, Mursun toimesta.
Kalan roippeet rupesi hymyilyttämään: käytiin tänään kaupassa ja lihatiskillä vuoroa odotellessa pöyristyttiin, kun joku osti kaksi kalaa (en nähnyt enkä kuullut mitä ne oli), pyysi fileoimaan ne ja myyjä kysyi "laitetaanko roippeet mukaan". Asiakas kauhistuneena vastasi "NO EI!"
Kuiskasin Mursulle, että mitähän ne maksais, jos me otettais ne... 😄
Tykkään myös kaupan kalapuikoista, kelpaa kyllä! Sehän on helppoa ja nopeaa sapuskaa 😋
Apua, nyt kauhistelen täällä ettei kaloja ostaneelle roippeet kelvannut, niistähän just tulee mitä parhain liemi kalasopalle! Olisi kyllä pitänyt ilmaiseksi antaa teille, ei olisi mennyt hukkaan🙈😂
No sano muuta, kalasopan lientä minäkin siinä mietin, mutta taisi ehtiä heittää ne roippeet pois - Mursu pidempänä näki paremmin mitä tiskin takana tehtiin 😄
Me saadaan miehen isältä aina välillä ahvenfileitä, ovat herkullisia. 😋 Viime viikolla meidät yllätettiin niiden lisäksi isolla savukalakasalla. 😀
Lähetä kommentti