Eilinen pitsapostaus aiheutti sen että alkoi tehdä mieli pitsaa. Ei muuta kuin tänään kauppaan ja tuumasta toimeen! Koska kaupassa jauhelihahylly ammotti tyhjyyttään( olisin vaihteeksi tehnyt perusjauhelihapitsaa) niin tonnikalaan oli tyytyminen. Sitä löytyi ennestään jo kaapista.
Pohja:
25 g hiivaa/ reilu 2 tl kuivahiivaa
2 dl vettä
suolaa
oliiviöljyä
5 dl nollajauhoja josta n. 1 dl ruisjauhoja/ jos ei ole niin tavallista vehnäjauhoja ja ruisjauhoja
Täyte:
2 purkkia Abban tonnikalaa paloina öljyssä
1 iso paprika
1 ananaspurkki paloina omassa mehussaan
Kermajuustoa( Kuusamon Juusto paimenpoika viipaleina)
Herkkumaan pastakastike
Meira ketsuppia
mausteita maun mukaan, tässä valkosipulinen yrttimauste, mustapippuria myllystä ja savupaprikajauhetta sekä yrttisuolaa.
Bimi-parsaa nippu
Valmistus:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja jauhot vähitellen vaivaten, lisää öljy, vaivaa taikinaa käsin ainakin 5 minuuttia, älä kauli!
Kohota lämpimässä liinan alla peitettynä reilu 30 minuuttia tai enemmänkin.( Jos jaksat odottaa)
Levitä taikina käsin taputellen uunipellille, johon olet ripotellut vehnäjauhoa. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää käsin pinnalle jauhoja.
Tee tomaattikastike niin että tuunaa valmis pastakastike ketsupilla ja ripaus sokerilla ja yrttimausteella( suolaton). Maista maku.
Viipaloi puhdistetut paprikat.
Levitä ensin lusikalla tomaattipastakastike, laita kermajuustoviipaleet seuraavaksi, päälle valutetut ananakset, maustettu tonnikalaseos(mausteita maun mukaan) ja päälle paprikaviipaleet.
Bimi-parsaa voit jo laittaa pitsan päälle ennen uuniin laittoa mutta koristele pitsa paistamisen jälkeen viimeistään Bimillä.
Paista kiertoilmauunissa 220-230 ℃( ilman leivinpaperia) n. 15 min.
Huomioi että leivinpaperi saattaa syttyä tuleen liian kuumassa uunissa/ jos osuu grillivastuksiin nimimerkillä Kokemusta on🙄 Onneksi ei käynyt silloin pahemmin.
Käytin kuten kuvassa näkyy leivinpaperia mutta enpä paistanutkaan kuin sallitussa rajoissa.
Tykkään pitsan päällä ennemmin nykyään käyttää paprikaa kuin tomaattia. Siinä on enemmän makuakin. Chilipaprikakin tuo potkua.
Yllättävän täyttävää tuli vaikka aineksia ei ollut tuon enempää. 😄
Buon Appetito!🍕

14 kommenttia:
Hyvältä näyttää! Muistinpa, että pakastimessa on pari palaa edellistä tekemääni pizzaa. Hyvää alkanutta uutta viikkoa!
Minustakin näyttää hyvältä. Vai on jauheliha loppu kaupoista en ole ennen huomannut mutta nyt tiedostan . Pitää tehdä itse sitä minulla on mylly ja tarpeita .
Nam! pizza on herkkuani ja tonnikala täytteenä suosikkini myös.
Herkullinen ja maittava lopputulos siellä syntyikin.
Täytyypä itsekin taas joku päivä tehdä!
Mukavaa vappuviikkoa!
No niin, pitikin poiketa tänne nälkäisenä! Onpa hyvän näköistä pizzaa! Menen vääntämään itselleni halloumihampparin. Kivaa viikkoa ja vappua sulle!
Kiitos stansta!💗🖐🏻eipä muuta sitten kuin pakkasesta sulamaan pitsapalat ja nautiskelemaan🍕😋 Aurinkoista viikkoa sinullekin🌞
Kiitos Nila!💗🖐🏻Ainakin täällä päin lähiökaupasta, mutta se oli sunnuntaita, ehkä tänään tullut täydennystä. Hyvä jos on mylly ja tarpeet, saa parasta jauhelihaa niin. Itse oli aikoinani pikkukaupassa töissä niin siellä jauhettiin jauheliha itse ja hyvää tuli! Aurinkoa viikkoosi🌞
Hei Päivien ilot🖐🏻💗 Kiitos🥰 mukavaa ja aurinkoista vappua!🌞🎈 Pitsa on kyllä hyvää täytteellä kuin täytteellä😋🍕
Hei Hanni💗🖐🏻 Olen huomannut saman, ei pitäisi eksyä nälkäisenä mihinkään ruokapostauksiin😄 Halloumihamppari on hyvää sekin😋🍔 Aurinkoista vappuviikkoa sinullekin🌞🎈
Herkulta näyttää. Nyt minullakin tekee pitsaa mieli
Nyt alkoi kyllä tehdä mieli pizzaa.
🍕😋 Kiitos enkuli!💗
🍕😋
Kiva idea laittaa juustoviipaleet pizzan päälle. Täytyypä kokeilla joskus. Herkulliselta näyttää!
Hei Mummu ja kiitos!.💗 Kokeile ihmeessä, idean löysin jostain pitsaohjeesta minäkin. Pysyy juusto paremmin paikallaan eikä "keiku" täytteen päällä. 🍕
Lähetä kommentti