Teenpä vielä yhden ruokapostauksen ja sitten saa riittää tältä viikolta. Lasagne-Karvisen herkkua, ruoka, jota voisin syödä vaikka joka päivä!💗
Tiedän, näitä ohjeita on pilvin pimein ja netti pullollaan, mutta tässä vielä yksi sellainen😂😋
Ja ei, tähän EI tule, porkkanaa!
Lasagnen väsäsin Myllyn Paras-lasagnepakkauksen ohjeella hiukan soveltaen.
2 purkkia Herkkumaan pastakastiketta
700g naudan jauhelihaa
mausteita maun mukaan: valkosipulirouhetta, savupaprikajauhetta, Knorr-fonduekuutioita 2, rouhittua mustapippuria...
Valkokastikkeen tein itse ja siihen lisäsin Koskenlaskijan Jalapeno-Cheddaria, juustoraastetta, rouhittua viherpippuria ja ripaus suolaa.
Pinnalle ripottelin vielä reilusti juustoraastetta.
Tee kastikkeita reilusti niin saat mehevämmän lopputuloksen.
Uunin alaosassa 175 astetta n. 50 minuuttia + 10 minuutti vetäytymisaikaa.
Pinnalle voit vielä ripotella persiljaa, korianteria yms jos sattuu olemaan, minulla ei sattunut joten en koristellut. Antaahan se vähän näköä kylläkin.
(Ja jos ohje ja kuva kuulostaa tutulta, niin jup, olen sen julkaissut aiemmin omalla nimelläni eräässä Fb:n ruokaryhmässä.😉)
12 kommenttia:
Kehtaanko tunnustaa etten ole KOSKAAN tehnyt lasagnea valkokastikkeella...
Olen oikaissut mutkat suoriksi .ethän kerro kellekkään? 🫣🫣
Lupaan etten kerro,ruuanlaitossa on mielestäni lupa suoria ja oikoa mutkia ja soveltaa💖😋
Minä tein ensimmäisen kerran lasagnea kerran, kun lapset sanoivat koulusta tultuaan, että oli hyvää ruokaa koulussa. No. Eihän se äidin tekemä lasagne ollutkaan hyvää. Asiaa tiedustellessani selvisi, että koulussa oli ollut kasvislasagnea! Että sellaista kasvisversiota jo tuohon maailmanaikaan ;)
Tein aika hiljattain pitkästä aikaa lasagnea. Yleensä teen kaksi versiota, normi- ja gluteenittoman, nyt tein ainoastaan gluteenittoman. Se on sellaista sössäämistä, etten usein viitsi alkaa, mutta se on toisaalta kiva pakastaa annospaloina pakkaseen.
Tuo sun ohje kulostaa maukkaalta, voisin tallentaa sen tulevaa varten. Mie tein ihan peruskastikkeet, myös sen valkokastikkeen.
Lasagne onkin todella hyvää ja maistuvaa, pitäisi itsekin tehdä pitkästä aikaa !
Teen lasagnea silloin tällöin ja teen myös kastikkeet molemmat itse. Joskus tulee parempaa, joskus ei ihan niin maittavaa, mutta ehkä sekin riippuu nälästä.
Sinun reseptisi ja kuva lasagnesta houkuttavat kokeilemaan.
Kiitos kun muistutit! Meillä on lasagnelevyjä kaapissa vaikka kuinka ja olisi jo aika käyttää niitä 😄 Kunhan kevät tulee eli uskaltaa lähteä kesärenkailla kyläkauppaa pidemmälle, niin taitaa meilläkin olla lasagnea. Näyttää niin herkulliselta tuo sinun lasagne, että tuli nälkä!
Ja Sinille lohduksi: meilläkin oikaistaan eikä tehdä kumpaakaan kastiketta kaikkien taiteen sääntöjen mukaan - sovelletaan aina sen mukaan mitä kaapista milloinkin löytyy. Ehkä ensimmäisellä kerralla tehty ohjeen mukaan ja sitten ruvettu soveltamaan.
Teitkö sitten kasvisversiona? Tarkkoja olivat! Meidän koulussa oli lasagnea 70-luvun lopulla ja se haisi ihan oikeasti oksennukselta (🙈) Siitä tiesi että jahas, tänään on koulussa lasagnea. Ja oli lihaversio. Mutta hienoa että tarjottiin kasvislasagnea, sitäkin voisi tehdä. Kesäkurpitsa kuulemma sopii mainiosti siihen.
Onhan se aika työlästä ja vie aikaa, mutta tuo Herkkumaan tomaattinen pastakastike, paitsi että se on kotimainen on myös hyvää. Kiitos💗, sovellan aina esim. mausteita aina maun mukaan ja nyt keksin laittaa Koskenlaskijan Jalapenoa( tai Cheddar) on myös hyvää valkokastikkeessa. Nyt olen oppinut itsekin että pitää tehdä reilusti kastikkeita niin saa mehevämmän lopputuloksen.
Mikä ettei, se on hyvää ja maistuvaa, voisin syödä lasagnea vaikka joka päivä😂😋
Kiitos💗 samma här, ei aina onnistu ja maku vaihtelee ,johtuukohan todellakin nälästä🙈
Täällä meilläkin on aina lasselevyjä kaapissa ja sitten aina ostan varalle että jos ei riitäkään ja sitten niitä on monta pakettia😂 Kiitos💗 Olen oppinut vihdoinkin tehdä ja laittaa paljon kastikkeita. Sinille todellakin lohdutukseksi että täälläkin sävelletään ja sovelletaan eikä ja se mikä on aito lasagne, ei ole lähellekään mutta hyvää silti. Eikös se aloiteta että tehdään itse ne levytkin, tomaattisoossia keitellään monta tuntia, laitetaan porkkanaa( oikeasti inhoan porkkanaa lasagnessa) ym ym. Joskus olen tehnyt ihan munamaitoonkin kuten makaroonilaatikko ja ihan yllättävän hyvää tuli, juustokuorrutuksella. Mausteita pitäisi aina muistaa laittaa reilusti sillä jotenkin uuni vie maut😆
Lasagna😋💗
Lähetä kommentti