Tänään aukesi joulukalenterista luukku 13 ja sieltä paljastui Joulukuun ruoka eli Merimiespihvit ja jauhelihapasteijat.
Merimiespihvit on helppo valmistaa vaikka kypsyminen uunissa vie aikaa( kuten hiljaa haudutetut liharuuat uunissa yleensäkin).
Ohjeita Merimiespihvien tekoon on monenlaisia mutta yhteistä niissä on että se koostuu peruna- ja naudanlihasiivuista, ainekset ladotaan vuokaan ja haudutetaan uunissa.

Kuvassa ainekset mitä siihen tarvitsee.
Kiinteitä yleisperunoita 1kg
Valmiita naudan Merimiespihvejä rasia
(puna) Sipulia 2
Maustepippuria( kok.) ja rouhittuna
Suolaa
Laakerinlehtiä 4
Voita ruskistamiseen
Fondue kuutio 1
2 tlk lagerolutta(kuvassa vain 1)).
Porkkanoita 2 ( oma lisäys).
Jos et tykkää oluesta korvaa liemi pelkästään lihaliemellä tai sitten "fifty/sixty).
Ruskista kevyesti Merimiespihvit pannulla ja mausta suolalla ja rouhitulla musta/maustepippurilla.
Siirrä pihvit syrjään ja huuhdo pannulta mausteet oluella ja lisää se vuokaan.
Pese perunat ja leikkaa viipaleiksi, niitä ei tarvitse erikseen kuoria.
Pilko sipulit ja porkkana ja heitä vuokaan niin että päällimmäiseksi tulee perunakerros. Kevyesti ruskistetut ja maustetut pihvit väliin. Mausta pippureilla ja laakerinlehdillä ja kaada loputkin oluet päälle.
Tarkista maku.
Jauhelihapasteijat valmistuivat voitaikinasta, täyte jauheliha, minipaprika, pippurikerma, mausteet maun mukaan Ruskista jauheliha ja minipaprikat, mausta ja lisää kerma ja anna hautua hetken. Levitä n. iso rkl täytettä puolitettuihin voitaikinalevyihin. Nipistä reunat yhteen.
Voitele pasteijat kananmunalla ja kypsennä uunissa voitaikinapaketin ohjeen mukaan.
Hyvää viikonloppua kaikille!🎄🤶🏻





Ei kommentteja:
Lähetä kommentti