Päivin Oma Plogi- Etusivu

tiistai 14. tammikuuta 2014

LOMONI MUN...

 ...ja tarinaa niistä :)

 Taisin aiemmin mainita että keräilen myös Lomoja eli Lomonosovin eläinfiguureita.Ja varsinkin niitä punaisella leimalla varustettuja jossa lukee Made in USSR.Leimoja on useampaa sorttia:

http://www.rus-sell.com/article9-Lomonosov+porcelain+marks+and+signs.html 
Tuolta voi lukaista tarkemmin.


Lomonosov-tehtaan lyhyt historia

Lomonosovin Keisarillinen porsliinitehdas perustettiin Pietariin v.1774 Pietari Suuren tyttären asetuksella.Se oli ensimmäinen yritys Venäjällä ja kolmas koko Euroopassa.Tehdas toimii vielä nykyäänkin.

http://www.lomonosov-russia.com/ tehtaan sivut


Mistä innostus alkoi,no,en osaa sanoa mutta yhtäkkiä alkoi huushollini täyttyä niistä. Ei niitä nyt vielä paljon ole ja täällä kirppiksillä niitä harvoin näkee. Ja jos näkee niin ne menevätkin kuulemma saman tien. 
Osan olen hankkinut nettikirppiksiltä, kuten nämä uusimmat Pupuset jotka kotiutuvat tänään ja pääsivät heti muiden joukkoon hyllykköön ihasteltavaksi <3

Puput ja Heppa ;)
Ensimmäinen Lomonosov oli kuvassa näkyvä heppa, jonka sain isältäni tuliaisena joskus 70-luvulla. Toinen korva on ajan saatossa mennyt rikki kuten näkyy.Vaan haetanneeko tuo mittään ;)
Leijonanpennut ja koira joka luulee olevansa Lomo? Koiran pohjassa on seuraavanlainen leima:

Onko Lomoa?
 Ostin hänet eräältä vanhan tavaran kirppikseltä eikä myyjäkään osannut sanoa siitä muuta kuin että se on "vanha" (suhteellinen käsite ;))
Lomoa tai ei koska sillä oli niin vinkeä ilme ja maksoi vain muutaman euron hän lähti mukaani. Musta hän on vaan niin söpö <3 Kokonaisuutta jos katsoo muistuttaa kyllä Lomonosovia ja jos jollakulla on enempää tietoa mitä tuo merkki meinaa,olisin enemmän kuin onnellinen lisätiedosta,KIITOS!aito leima
Hirvi punaisella leimalla

Boxeri
Ja vielä pari tyyppiä jotka eivät ole Lomonosovia mutta muuten hauskoja eläinfiguureja...
Huom! Klikkaamalla kuvaa näet ne suurempana.
Jos ihmettelet mitä tuo sydän ja Pop tarkoittaa niin se on mun "copyrightleima:" Päivin oma Plogi 
matkamuisto Ruotsista 60-luvulta
mun vanha koiralelu
 Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT