Päivin Oma Plogi- Etusivu

maanantai 2. marraskuuta 2015

Mystisiä esineitä osa 1Meillä jokaisella on varmaan kotona esineitä, joita on joskus ihmetellyt että mitähän nuokin ovat? Esineet ovat tulleet tai saatu vanhemmilta, mummolta,ostettu kirppikseltä...sitten laitettu takaisin vitriiniin,kaappiin tai jonnekin piiloon ja unohdettu.
Itseltäni ainakin löytyy ja kaivoin muutaman kaapin kätköistä ja ajattelin esitellä niitä. Mahdollisesti joku tunnistaakin ja kertoo niistä enemmän minulle ja blogini lukijoille.
Kaikkea tietoa ei googlettamalla löydä.

Mystisiä esineitä osa 1


1.Koira-aiheinen tuhkakuppi


Tämä veikeä tuhkakuppi on tullut isältäni.Hän taas on ilmeisemmin tuonut sen kotoaan aikoinaan. 


Ajanpatinaa, koirarodultaan noutaja?  Tuhkakupin pohjassa ei löydy mitään leimoja tms. Materiaalia on vaikea arvata mutta painava se on noin pieneksi esineeksi; korkeus on n. 4,5 cm. Voisiko olla hopeaa/hopeoitu?? Vai onko tämä tuhkakuppi ensinkään?


Lähikuvaa vielä koiran "korista" ja sen koristelusta. Taitavaa työtä.Tykkään tästä valtavasti.


2.Metallinen kippo

Aladdinin taikalamppu?Mahdollisesti kuitenkin metallinen sokerikko.Korkeus sivusta n. 4cm. 


Pohjassa lukee stainless 18/8, Denmark ja joku merkki, jota en valitettavasti saanut kuvattua,pöh. Merkki on niinkuin iso M ja sen sisällä G.Ruostumatonta terästä materiaali ja tanskalaista tuotantoa. Eikä käryäkään mistä kulkeutunut meille :D Olisi kiva tietää kuuluuko tuohon esim. kermakko tms samaa sarjaa.


Jonkinverran on naarmuuntunut sisäpuolelta.


 Kaikenkaikkiaan kivanmallinen ja kaunis muotoilu.


3. Hiihtokilpailupalkinto v. 1939.Ikää siis löytyy tältä. Näitä pokaaleita löytyy aina välillä kirppiksiltäkin mutta tämä on luultavasti jonkun edesmenneen sukulaisen saama hiihtopalkinto. Pohjassa ei mitään leimoja, ainoastaan numerosarja 73. Materiaali mahdollisesti tinaa/metalliseosta, painoltaan kevyt. Korkeus 7,2 cm.

Tykkään noista pallukkajaloista. Oikein kiva wanha esine tämäkin. 
Ennen urheilupalkinnotkin olivat tyylikkäitä.

Mystisten esineitten esittely jatkuu ja lisää herkkuja tulossa....mutta tässä jotain ensi alkuun...Jos joku tosiaan tietää noista "mysteeriesineistä" jotain olisin ikikiitollinen tiedoista; myös sähköpostia voi laittaa,löytyy blogin seinältä. Toisaalta julkinen tieto on jaettu tieto ja hyödyttää kaikkia.


 Palaillaan.Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT