Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 7. marraskuuta 2015

Mystisiä esineitä part two

 Mystisten esineitten esittely jatkuu seuraavassa kahdella mielenkiintoisella esineellä....


1.Vanha venetuhka-astia

Itse asiassa tässä veneessä ei ole mitään mystistä, sillä tiedän sen tekijän.Venetuhka-astia on minulle rakas ja muistoesineenä arvokas.Hauskanmallinen käyttöesine ajalta jolloin poltettiin sisällä ja vaikkei poltettu oli tuhkakuppi jokaisen olohuoneen pöydällä.
(Meillä ei ihan aina kylläkään poltettu sisällä.)


Venetuhkakupin tekijä on armas Isäni joka väkersi sen ammattikoulussa ollessaan joskus 1950-luvulla.Huikeeta että on säilynyt tallessa!


 Venetuhkis on painoltaan kevyt ja pituus n.17 cm.Materiaalista ei hajuakaan.Maalipinta kyljissä on rapistunut ajan saatossa.Venetuhkis on aikoinaan tietysti ollut kovassa käytössä. Nykyään vain koristeena vitriinissä. Uudestaan maalaus ei tule kysymykseen, silloin siitä häviää se alkuperäisyys ja ajan henki.Innokkaalla kalamiehellä eli Isälläni on ollut arvoisensa tuhkakuppi :D

2.Vanha korurasia


Seuraava mystinen esine on kaapin kätköistä löytynyt kaunis sydämen mallinen vanha korurasia. Ainakin 1960-luvulta että niin vanha :)Metallisen korurasian sisällä on (pölyinen)punainen samettivuoraus. 


Sanon metalli sillä mitään hopeata tms arvokasta ainesosaa ei tässä ole.Pohjassa ei tietenkään ole minkään valtakunnan tunnuksia tai leimoja.Kansikin on irronnut saranoiltaan.


Korurasian kannessa on kaunis kuva trubaduurista ja kahdesta neitokaisesta.
Viittaisiko kuva-aihe vahvasti Keski-Eurooppaan?Luulisin että aikoinaan 60-70-luvulla on ollut suosittu malli korurasiana ja voihan tuossa nykyäänkin säilyttää vaikka sormuksia samettityynyllä.Tänä päivänä säilytän siinä kuitenkin tyttäreni pikkutyttöiän hiuksista leikattua luonnonkiharatupsua muistona.

Ihana pikkuesine siis,läpimitta n.6cm.

Mystisyydet esineiden parissa jatkuvat....pysy mukana ja hihkaise HEP!jos tunnistat jotain.....

2 kommenttia:

Kati Rintala kirjoitti...

Todella upea korurasia! <3 :)

Päivi kirjoitti...

Hieps Kati

Kiitos paljon :D

SUOSITTELEN

Kulta-aika Lapsuuden

Keinulelu Nalle ja kaksi soittorasiaa  lasteni lapsuudesta 1980 ja 1990-luvulta.. Ja virkattu nukke omasta lapsuudestani 1970-l...

KATSOTUIMMAT