Päivin Oma Plogi- Etusivu

tiistai 17. marraskuuta 2015

Peltirasiakaunottaret

Peltipurkkihullun
Peltirasiasarja lisääntyi  Chymoksen ja Hellaksen kahdella kaunottarella jotka hommasin Facebookin Peltipurkkikirppiksen kautta. 

Katselkaa ja ihastelkaa.
Hellaksen Rahalipas-suklaakonvehteja sisältänyt kauniisti  eläinkuvilla koristeltu peltirasia.Kunto oikein hyvä paitsi alkuperäinen lukko uupui sekä kahva päältä mistä lipasta olisi voinut kantaa.Pohjassa oleva etiketti oli plussaa.
10e kustansi tämä löytö.
ps.Lippaaseen löysin sopivan vanhan päiväkirjan lukon.Myös Hellas osasi pakata suklaakonvehdit ja makeiset kauniisiin ja koristeltuihin peltirasioihn. OY Hellas Ab oli suomalainen makeisalan yritys Turusta joka aloitti toimintansa v. 1916 ja monien vaiheiden jälkeen lopetti v.2006 toimien lopussa osana Leafia.
LÄHDE:WIKIPEDIAChymoksen nimetön arkkumallinen ja samettipintainen pieni punainen peltirasia.Kunnoltaan erinomainen myös sisältä kuten kuvassa näkyy. Saranamallinen kansi. 10e.

Olen näköjään hurahtanut nyt myös näihin wanhoihin peltisiin suklaakonvehtirasioihin. 
Eikä ihme,ovathan ne edelleen kestäviä käyttöesineitä; osassa minulla on vanhoja postikortteja säilytyksessä, koruja ja esim. Rahalipas voisi toimia nimensä mukaisesti pennipurkkina.

Mikä on sinun suosikkisi ?

Näihin kuviin,näihin tunnelmiin, 
Hyvää Yötä <3

5 kommenttia:

"It is Madam to you" kirjoitti...

Mullakin on toi ylempi!! <3

"It is Madam to you" kirjoitti...

Mis sie oot..?

Päivi kirjoitti...

Hei Madam täällä ollaan taas! <3

Kati Rintala kirjoitti...

Mielnekiintoisia ja kauniita mutta tämä sametinen ei kyllä kovin usein vastaan tule. En tosin koskaan ole nähnyt tuota lipasmalliakaan. Samettinen vei voiton! :) Itselläni on yli 50 vuotias Hellaksen kaunis Romantica suklaakonvehteja aikoinaan sisältänyt paeltirasia saranoilla ja ns. "tassuilla/jaloilla. Äidilläni on samanlainen ja siksi kiljuin riemusta, kun lapsuudesta asti muistan tuon. rasiat ovat numeroituja. Niissä on pohjassa myös erillinen kullanvärinen "sinettitarra" jossa lukee H.M KUNINGAS GUSTAF VI ADOLFIN HOVIHANKKIJA. Maksoin tuosta vain 3 € ja pidän sitä vitriinissä, en uskalla ese ompelulanka laatikoksi sitä ajatella, ettei lukko mene rikki. Itse asiassa lukko on samalnlainen kuin tuossa säästölipas mallissa Ovat nämä upeita esineitä ja kiva blogi sulla! :)

Päivi kirjoitti...

Heippis Kati ja kiva kun piipahdit ja jätit kommenttia, tervetuloa uudestaankin. Tottapuhut, nämä ovat ihania ja kokoelma karttunut taas muutamalla, täytyy niistä tehdä oma postaus ja jatkaa tuota peltirasialistausta. Oi sinullahan on ihana wanha rasia, en ole sellaiseen törmännytkään,oikea aarre :D Edullisesti olet saanut ihanaa.

Ja kiitos, koitan jatkaa samalla linjalla <3
ps. tämä vastaus tulee pienellä viiveellä kun on ollut kaikenlaista muuta niin ei ole ehtinyt eikä jaksanut plogia päivittää mutta koitan parantaa tapani hih.

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT