Päivin Oma Plogi- Etusivu

maanantai 18. tammikuuta 2016

Lomonosov-löydöt

Tehdäänpäs postaus Lomonosov-löydöistä jotka tein viime viikolla.


1.Poika ja koira-figuuri,sininen leima
 

 Sinisin leimoin mikä tahtoo sanoa että tämä on tehty Venäjän sisäiseen tuotantoon, ei vientiin ulkomaille(export). Poika ja koira-figuuria löytyy erilaisina versioina,googlettamalla löytyy. Maksoin tästä n.50e. Olen nähnyt näistä pyydettävän  80 e ylöspäin.Poika ja koiraa löytyy myös "Tähti suikassa"-versiona.

Tämä hellyttävä pari on virheetön ja minusta aivan vastustamaton. Tähän liittyy sellainen hauska sattuma; olin nähnyt vastaavan myynnissä eräässä nettikirpulla ja ihastuin.Viime viikolla kun oli vapaat lähdin kiertelee lähikirppuja niin mitä näinkään; siellä vitriinissä oli tämä figuuri! Ja kun näin hinnankin(sitä oli alennettu) kädet täristen pyysin sitä nähtäväkseni ja kaupat tuli!Kohtalon johdatusta ja sattuman kauppaa? Koskaan aiemmin en ollut nähnyt näitä täälläpäin ainakaan myynnissä.

Nyt tämä koristaa Lomohyllyä ykköshelmenä <3


2. Lomonosov Saksanpaimenkoira, punainen leima n.22cm x 11cm x6,5 cm

Tähän liittyy taas seuraava tarina: Olin haaveillut pitkään Lomonosovin saksanpaimenkoira-figuurista sillä a)sakemannit ovat sydäntä lähinnä b) Essi oli saksanpaimenkoira c) kerään Lomon eläinfiguureja - syitä ihan tarpeeksi :)

Laitoin oman ostoilmoituksen Neukku Vintage-kirpulle ja ilmo ehti vanheta n. pari kuukautta ja olin jo luopua toivosta.Sitten ilmooni vastattiinkin ja tarjolla oli Saksanpaimenkoiralomo punaisella(vanhalla) leimalla.


3. Lomonosovin sininen Vaasi, punainen leima
  Pieni Vaasi, n.10cm korkea, löytyi samalta kirpparilta kuin Poika ja koira-figuurikin. Kyseisellä kirppispöydällä oli paljon Lomonosov-tavaraa(kerrankin oli ns. vara valita) ja tämä sattui silmiini. En tykkää varsinaisesti sinisestä väristä mutta pieni Vaasi oli jotenkin hauska eikä hintakaan kukkaroa rasittanut.(5 e).

Venäläistä muotokieltä parhaimmillaan.
Sopii hyvin yhteen niiden sinisten,kultareunaisten teekuppien kanssa mitä minulla on.

 Lomoistani löytyy muutama esittely plogini syövereistä,  voisin niistäkin tehdä uuden postauksen uusilla(ja paremmilla) kuvilla.

Mikä on Sinun suosikki ylläolevista? <3 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Päivi,kävin autoilemassa Pietarissa ,ja tietysti kirppiksellä,löysin samanlaisen poika ja koira figuurin ,ainoa poikkeus että pojalla on vihreä suikka jossa punainen tähti.Myskin löysin samanlaisen sähferi figuurin (sininen leima)sekä tyttö menossa/tulossa uimasta pyyhe jollain pöydälä,sitoo juuri uimalakkia päähän (sininen leima ,voin pistää kuvia jos kiinnostaa?

Tervetuloa Kokkiblogiin. kirjoitti...

Hei!minulta löytyy tuo samanlainen koira kun tuossa sinulla. Osaatko kertoa mitä hintaa tuommoselka voisi olla?

Päivi kirjoitti...

Hei Jorma ja anteeksi jos vastaukseni tulee hiukkapaljon viiveellä...tuo miun Lomo saksanpaimenkoira punaisella leimalla maksoi muistaakseni 50-60 e postikuluineen,ostin facekirppiksen kautta.
Trv. Päivi

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT