Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Vilenin kukkapurkit esittelyssä


Ensin oli Mökin 2 Ruusupurkkia ( Vilen ja GWS-merkinnällä )jotka tulivat Mökin oston mukana. Niitä katsellessa ajattelin että ihan nättejä kukkapeltipurkkeja mutta siihen saavat jäädäkin.


Kolme viikkoa sitten löysin alla olevaan Vilenin Ruusupurkkin  ( <---esittely)

1.RUUSU
Huomasin myöhemmin Fb:n kirppisryhmässä kolme erilaista Vilenin kukkapeltipurkkia myytävänä: kanneton Ruusu, Hajuherne/Tuoksuherne ja violetti orvokki...Se Jokin vetosi minua ostamaan(sopiva hinta?, Ex Tempore?)nämä Vilenin kukkapeltipurkit.

2.HAJUHERNE/TUOKSUHERNE 

Vilenin kukkapeltipurkeista kuulemma harvinaisin. Naarmuja löytyy kuten kuvasta näkyy mutta muuten sisältä ihan siisti ja kiiltävä.


3.ORVOKKI(VIOLETTI)

Orvokkia löytyy kahdella eri värisävyllä;sinisenä ja violettina. Kiistellään kylläkin että sininen olisi vain haalistunut violetti ja kukkapurkkeja olisi vain neljä....(eikä 5 jos otetaan lukuun että orvokkeja on kahta väriä).

Kolmas Ruusu -peltipurkki tuli kannettomana mutta se ei haitannut koska Ruusupurkkeja löytyi kaksi jo kannellisena. Kaikissa näissä on sitä kuuluisaa Ajan Patinaa... Olen aivan rakastunut näihin <3 Vilenin kukkapurkkeihin.

4. PÄIVÄNKAKKARAViimeisenä ostoksena mutta kauneimpana Päivänkakkarapurkki joka on kaunis yksilö päältä ja sisältä.

Lisäksi kukkapurkkeja löytyy myös GWS-merkinnällä syystä että Oy G.W.Sohlberg Ab osti Vilenin tehtaat Oyn 1960 alussa.Tästä voisi päätellä että GWS-merkinnällä ovat "uudempia " ja Vilen-merkinnällä vanhempia ennen vuotta 1960?

Kovasti kerättyjä ja haluttuja ovat tällä hetkellä nämä kukkapeltipurkit ja hinnat vaihtelevat sen mukaan kovastikin. Ruusu taitaa olla se jota saa halvemmalla kirppareilta koska on yleisin ja Hajuherneestä taas saattaa joutua pulittaa muutaman kympinkin.


Vilenin tehtaiden historia lyhyesti:(koko artikkelin voit lukea http://elma.elka.fi/ArkHistory/V154.DOC-muodossa.

" Viléns Fabriker – Vilénin Tehtaat Oy 1907-1965

Liikkeen perustivat vuonna 1907 konsuli Albert Vilén ja johtaja Artur Vilén toiminimellä Veljekset Vilén. 
.... Tuotettiin peltirasioita, metallilankoja, neuloja, korkkeja ym. rautakauppatuotteita. Vuonna 1934 avattiin Helsingissä myyntikonttori
.... 1950-luvulla yhtiössä ponnisteltiin kovasti yrityksen laajentamiseksi, kunnes Oy G.W. Sohlberg Ab osti yhtiön vuoden 1960 alussa. Toiminta jatkui entiseen tapaan,.....rasiaosaston koneet siirrettiin GWS:n Turun tehtaalle. Vilénin Tehtaat Oy:n toiminta päättyi 31.3.1965.

Heljä Strömberg 31.1.2003

Lähteet:
Elka, Oy G.W. Sohlberg Ab:n arkisto, toimintakertomukset, 1960, 1965 (#534)
Kaupparekisteri
Suomen Teollisuus 1951. Toim. V.A.M. Karikoski, T.K. Kannel, K.A. Lavonius. Helsinki 1951.


Palaan näihin Kukkapurkkeihin myöhemmin...

EDIT: 25.8.2017, tekstiä muokattu ja kuvia vaihdettu ja poistettu, lisätty copyright-teksti.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos kahvipurkki-esittelystä 😊 Nuo kukkapurkit ovat sekoittaneet myös minun pään ja omat vasta etsinnässä 😍

Päivi kirjoitti...

Hei Sari kiva kuulla että on muitakin " kukkapurkkeihin sekoontuneita", toivottavasti löydät etsimäsi,kyllä ne vastaantulee. Päivänkakkarapurkkikin löytyi Fb-kirppikseltä kuten nuo kaikki muutkin. Mukavaa kesän jatkoa ja kiitos kun kommentoit!

Anonyymi kirjoitti...

Paljonhan noista kehäkukka- ja hajuhernepurkeista olisi järkevää maksaa? Minulle tarjottu molempia ja pyydetty tarjoamaan niistä jintaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ostin juuri hajuherne- ja päivänkakkarapurkit + kaksi muuta vanhaa peltirasiaa, 38 € postien kanssa. T. Virpi

Anonyymi kirjoitti...

Eikös nämä alkujaan ole ollut aivan tyhjiä purkkeja ettei mitään esim. kahvia ole sisältäneet? ❤️

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT