Päivin Oma Plogi- Etusivu

maanantai 13. kesäkuuta 2016

MAKEISPELTIRASIA JA KAHVIPURKKEJA

MAKEISPELTIRASIALISTA JATKUU...8. CHYMOS VILLIHEVOSET


Chymos-tehtaalta Villihevoset: koko 23,5cm x 7,5cm, eli todella pieni ja nätti  peltirasia. Kuparinhohtoinen ja sisältä siisti. Sisältänyt Julia suklaakonvehteja. Löytyi paikalliskirpparilta ja maksoin siitä 12 e. Pohjassa oli säilynyt etiketti mikä helpotti tietenkin nimeämistä.
En osaa sanoa  minkä verran näitä kirppareilla ja netissä liikkuu mutta löysin yhden tori.fi ja siinä oli hp 25 e....

Myös peltiset kahvipurkit saaneet lisäystä josta seuraavassa lyhyt esittely. Huomasin nimittäin että on alkanut kerääntymään hyllyille myös peltisiä kahvipurkkeja....

 Jatkoa pelttipurkkilistaan:

15. KESKO OY LADY COFFEE 


 Valitettavasti kuva ei tee oikeutta. Luonnossa on tosi nätti ja värikäs kahvipurkki ja yllättävän pieni, koko n. pituus 10 cm x  korkeus 13,5 cm x leveys 6 cm.
Tämä kustansi 12 e mutta olen nähnyt näistä pyydettävän 25 euroakin eli hinnankin puolesta hyvä löytö. SivukuvaaSaranakannella, sisältä moitteettomassa ja kiiltävässä kunnossa.
Vain kansi on vähän tiukka.Yleiskunnoltaan ikäisekseen kuin kaupan hyllyltä; ei naarmuja eikä lommoja eikä ruostetta.Vanhat suomalaiset peltipurkit-blogi- tietää kertoa että purkki on suunniteltu alkujaan lahjapakkaukseksi ja sen on saanut asiakas  täyttää mieleisellään kahvilla.Valmistettu arviolta 1960-luvulla, valmistaja G.W.Sohlberg.
Olen ennenkin mainostanut kyseistä blogia,siellä on enemmän asiantuntevaa tietoa vanhoista peltipurkeista.
 

16. PAULIG KAHVIPURKKI

Tämä kiva peltinen kahvipurkki löytyi samasta paikasta kuin edellisetkin (jossa sivumennen sanoen oli paljon vanhoja peltipurkkeja myynnissä...)


 Siistissä kunnossa ulkopuolelta, kuva ja tekstit näkyy ja pinta kiiltelee. Maksoi 9,50e. Kansi ja nuppi muovia, purkki vuodelta 1976 ja valmistaja GWS. VSP-blogin mukaan valmistettu ilmeisesti Pauligin 100v. taipaleen kunniaksi.

 Sisäpuolelta muutama ruostetäplä.


Ai niin ne strategiset mitat:halkaisija 10,5 cm ja korkeus n. 16 cm.
Kuulemma aika yleinen kahvipurkki kirppareilla. Itse törmäsin tälläiseen ensimmäisen kerran joten olihan se ostettava pois, varsinkin kun kunto oli hyvä.

17. "VIRKISTY K- KAHVILLA"

 Tuttu kotoa, näin voisi sanoa. Muistan tämän ihanan sinivalkoisen kahvipurkin lapsuudesta.Kahvia- kahvipurkista löysin aika vähän tietoa netistä tai sitten en osannut etsiä. Mutta muistan tämän 1970-luvulta ainakin ja meillä siinä säilytettiin kahvia, mitäpä muutakaan. Käsittääkseni on  yleinen peltinen kahvipurkki kirppareilla.

Tämänkin kahvipurkin valmistaja on GWS,jonka logo löytyy kannen sisäpuolelta.
 

Maksoin tästä oikeasti ikäisekseen loistoyksilöstä 12 e. Hintansa väärti mielestäni ja varmaan keskihinta mitä näistä pyydetään.
Mitat n.15 x  9,5  x 10,5cm.
Saranakansi.


 Kuvasta toivottavasti näkyy miten puhdas ja kiiltävä on sisältä.
Kahvipurkkia löytyy myös punakoristeisena ja toivon löytäväni senkin joskus.

Listaus jatkuu.....


Mikä on sinun paras peltipurkkilöytösi?

 

1 kommentti:

"It Is Madam To You" kirjoitti...

Oi... tuo Lady Coffee... Lapsuus! Siellä se purkki aivan varmasti vieläkin on... mummolan hyllyn päällä... vaikka talossa asuukin nyt joku ihan toinen... oi, muistoja... *haikeana*

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT