Päivin Oma Plogi- Etusivu

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Wanha Hevosvaljakko- ja koirapatsas esittelyssä
Hevospari vetämässä roomalaisia(?!) vaunuja.
Massa jotain kipsiä tms mutta mielestäni ei posliinia eikä pohjassa mitään merkintöjä paitsi lyijykynällä tehty 550,-. hinta? Villi veikkaus että tämä hevosvaljakko on 1950-luvulta.Mitat korkeus n. 12,5 cm ja leveys n. 18cm.Erittäin mainiossa kunnossa,ei krakeloitumaa, hevosten korvat ehjät tms.vikaa. Pienen pyyhkimisen jälkeen tuli kaunis kiiltävä pinta. 

Myyjä kertoi että figuuripatsas olisi ollut viimeiset 35 vuotta ulkohuussin ikkunalla ja muutama roska ja 1 muumioitunut pieni hämähäkki siitä löytyikin.

Olisi kiva tietää miltä ajalta, tekijä, mistä maasta lähtöisin.

Kuvissa olevassa koirapatsaassa on jotain samaa henkeä ja aikakautta, värityksessä ja muotoilussa kuin tuossa hevosvaljakkofiguurissa.
  Tästä saksanpaimenkoira? patsaasta on aiemmin tehty pieni esittely plogissani.Mitään tarkempaa tietoa ei tästäkään ole eikä googlettamallakaan löydy.Maksoi kuitenkin silloin 18 e.

Kokoa on vähän enemmän,leveys n. 38 cm ja korkeus korvasta n.28 cm. Pohjassa on vihreä samettipohja.

Näistä jos joku tietää jotain ja tunnistaa saapi kertoa kiitos!

Mutta ihania ovat! <3

Löytyykö kotoasi tällaisiä figuureita?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli kotona juuri tuollainen koira, kun olin pikkuinen, 70- ja 80-luvun taitteessa. Patsaan koko ja koiran asento ja ilme täsmäävät muistikuviini. Koiran karvan väritys on muistikuvissani tummempi, ei noin kirjava. Mutta saatan toki muistaa väärin, onhan tuosta aikaa. Muutoin muistan koiran hyvin tarkkaan, siinä oli pikkutytölle jotain mystisen hienoa. Varsikin kun se sijaitsi minua aika paljon vanhemman veljeni huoneessa, jonne ei olisi välttämättä ollut minulla asiaa. Koira lähti kotoa muuttaneen veljeni matkaan eikä koiran elämän myöhemmistä vaiheista ole ollut puhetta.

Päivi kirjoitti...

Kiitos Anonyymi muisteloista, jossain vaiheessa luin koirapatsaasta jotakin mutta mitä ei heti laita ylös unohtaa myöhemmin. Joten empä sano mitään. Luulen että aika yleisiä koriste-esineitä olleet aikanaan. Kauniita kylläkin!

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT