Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Vanha Junghans- seinäkello

Made in Germany

 Vanha saksalainen vedettävä Junghans-seinäkello keittiöön, väri kiiltävän vaaleansininen, posliinia.Kirppislöytö, maksoi 30e. Vetoavainta ei ollut mukana joten ei tietoa vielä toimiiko.

Koko 26cm x 21cm.ja on aika painava.


Ajan kellastamaa patinaa...
 

 Kellon takana on joku kaivertanut merkinnän 7.10-60 sekä nimikirjaimet LP tai PL.Sen perusteella olisi siis 1960-luvulta. Selasin googlen kuvahaulla vastaavia kelloja useita mutta aivan samanlaista ei silmiin sattunut mutta veikkaan että tämä nätti kello olisi 1960-luvulta.Vai voisiko jopa olla 50-luvulta?

Luin että näissä olisi aika voimakas tikitysääni. Sitä odotellessa kun saa sen vetoavaimen jostakin.


 Valmistusnumero vai mikä?Kellossa on avattava kansi.Tietenkin. Miten sen kellon muuten vetäisi? :D

Tarkoitus on viedä kello mökkikelloksi, jos ei muuksi niin koristeeksi. Sopii hyvin 60-lukulaisen mökkimme ajan henkeen!Siellä muutenkin aika pysähtyy eikä mihinkään ole kiire.Eikä ole muuten kelloa ennestään.
Kunhan tästä enemmän tietoa saa niin päivitän tänne.


Minkälaisia kelloja teiltä löytyy?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Kotkasta, hieno kello. Itselläni keräily alkoi yhdestä kirppislöydöstä. Nyt junghanseja 3 kpl, 2 kunnostettavaa.

Päivi kirjoitti...

Heips Anonyymi Kotkasta! :) Kiitos, ainut vaan ettei tuohon tullut vetoavainta mukaan joten etsinnässä on. Täytyy kellosepältä käydä kysymässä jahka ehtii. Hienoa, toivottavasti saat kunnostettua; noissa vanhoissa kelloissa on vaan sitä jotain :)Kiitos kommentistasi!

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT