Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 14. huhtikuuta 2018

Tuunausjuttuja 2018: Kirjalaukku 2


Innostuin niin tuosta kirjalaukun tekemisestä että piti tehdä heti toinen perään. Yritän tässä selostaa vähän työvaiheita. Asiassa auttoi Caught On A Wim (englanninkielinen) blogisivusto jossa oli erinomaisin kuvin selostettu yhden kirjalaukun teko kangasta käyttäen. Tosin itse vähän taas tein omaan tyyliin enkä ihan yksi yhteen tuon ohjeen mukaan.


 

Kirjauhriksi valikoitui Valittujen Palojen opus jota kukaan ei ole koskaan meillä lukenut.Kirjan paksuus ja koko myös vaikuttivat asiaan.

Muita tarvikkeita sopivan kirjan lisäksi oli (liiman ja servettilakan/erikeeper-vesiseos lisäksi) sopivan jämäkkä kangas. Sellainen löytyi Ikean tarjouskankaasta jonka olin ostanut viime syksynä ja pyörinyt kaapissa odottamassa ompeluinspistä. Kirjalaukun somistukseen oikein omiaan. Laukun koristeluun mitä kotoa löytyy; vain mielikuvitus on rajana.Näiden lisäksi mattoveitsi, sakset ja kunnon pensseli tarvitaan leikkaamiseen ja liimamiseen...


 Tästä se taas sitten lähti; sisuksien irrottamisella varovasti mattoveitsellä leikaten. Ja nyt sain sivut kokonaisena irti että jos joku sittenkin tahtoo katsella ja lukea, on se mahdollista...

Pahvista tein sisäpuolen kirjan "selkärankaan" tuen mutta en liimannut sitä vielä kiinni.

 Halusin nyt käyttää kangasta ja kuvassa on tehty kaavat jonka mukaan leikkasin sopivat palat.Nämä tulivat kirjakassin molempiin päihin.

Perusmuodon sain kaavaan kun levitin kannet kaavapaperin päälle ja jätin sivuille vielä varaa ja piirsin muodon; tämä määritti sen kuinka paljon haluaa kirjalaukun aukeavan. Vähän niinkuin suodatinpussin muotoinen siitä tuli.


Leikkasin kankaasta reilusti vähän isomman palan kirjan päällystämistä varten ja liimasin Eri Keeper-vesiseoksella kiinni. Ja huokasin helpotuksesta ettei tullut ryppyjä. Tupsuttelin seosta päälle ja alle.Päällisen kuivuttua ( ainakin ½ 9 uutisten ajan),taittelin kankaan kulmat kuvan mukaisesti( vähän niinkuin olisi koulukirjaa päällystänyt), leikkelin liiat reunat sisäpuolelta pois ja liimailin. 

Tässä vaiheessa liimailin myös tuon ruskean pahvituen kiinni.Tuen päät jäivät nätisti kankaan alle piiloon.

Kuvassa on toinen reunan sivukangas aseteltuna jo kannen sisäpuolelle kiinni.

Ja tälläinen siitä sitten tuli.Kirjalaukun sisäpuolelle leikkasin vielä sopivan kokoisen kangaspalan samasta kankaasta( niin että peitti mukavasti nuo sisäänpäin taitellut ja liimatut kannen reunat).

Innostuin touhusta etten muistanut tässä välissä ottaa edes kuvia.Mutta sinne sisäpuolen kankaan väliin sain kuin sainkin taiteiltua nuo reunasivut kiinni ja jopa liimattua. Kangas saikin jäädä vähän ryppyiseksi sisältä. Huom liimaa laitoin vain sisäkankaan reunoihin.


Asiaan kuuluu että näiden vaiheiden välissä piti odottaa liiman kuivumista ja taas oli muoviset pyykkipojat "puristimina" oiva apu!
Kirjalaukun sisäpuolesta tuli näin ollen ja toivon mukaan siisti ja huoliteltu "vuorikankaan" vuoksi. Kunhan liimat kuivuu ym.niin pitäisi pysyä kaiken kuosissa. Lopuksi lakkasin servettilakalla ulkopinnan ja somisteet.(Paitsi kassissa roikkuvan pehmokoiran).


Kassin kahvan sain kun jätin pitemmästä nahkakaistaleesta "silmukan" ja vedin loput kassin toiselle puolelle ja liimasin. Viereen laitoin lyhyemmän kaistaleen koristeeksi. Nuo ruskeat niittiläpät ovat vain somisteena.


Kirjakassista tuli ns. avoin malli kun ei ole mitään lukkoa mutta meneehän se noinkin...

Ymmärsiköhän kukaan tästä sepustuksesta mitään?Ja eikun baanalle menoks sano Annie Lennox!Aurinkoista Viikonloppua Teille Kaikille rakkaat lukijat ❤

2 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Oi miten hieno, olet sinä vaan kekseliäs ja niin upeaa jälkeä tulee♥ Leppoisaa viikonloppua ja aurinkoa♥

Päivi kirjoitti...

Heips ja kiitos! ♥ Aurinkoista viikonloppja sinne Päden pajaan:-)

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT