Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Tuunausjuttuja 2018: Kirjalaukku


Siivotessani kirjahyllyä vanhoista jo moneen kertaan luetuista kirjoista mietin mitä niille tekisi, muutakin kuin veisi kierrätykseen. Olin netistä lukenut mitä kaikkea kivaa ihmiset ovat tuunailleet vanhoista kirjoista ja törmäsiin ideaan ja ihaniin kuviin  kirjalaukuista.

Joten ajattelinpa minäkin kokeilla osaisinko tuunata vanhasta kirjasta kirjalaukun?


Käytöksen kultainen kirja 50-luvulta sai luvan tulla mukaan muuttumisleikkiin kirjaoppaasta laukuksi.Jo ihan kauniin kannen vuoksi jossa opuksen nimi on kauniin kullattuin kirjaimin ja kannen väri "viiskytluvun vihreetä"...Tästä se lähti,sivut varovaisesti otettuna mattoveitsellä pois ja pelkät kirjankannet jäljellä. Sivut toki säilytin myöhempää jatkokäyttöä varten.Keskelle liimasin "tukipahvin" Eri-Keeperillä(jota muuten kului uskomattoman paljon)...

Ohje oman servettilakan tekemiseen: 1 osa vettä ja 1 osa Eri-Keeperiä, sekoitetaan,saa olla "litkua".Googlettamalla löytyy lisää ohjeita.


Muutama ilta siinä meni tuskaillessa ja pohtiessa miten ja millä lailla teen sisuksen(vaikka koristelaukku/kansio siitä tulisikin).Kaavoja en halunnut alkaa tekemään tyyliin pahvia ja kangasta(eräs ohje).

Hoksasinkin löytäessäni kaapista erikokoisia paperisia lahjatavarakasseja että kokeilempa yhdestä SUHTsopivan kokoisesta muotoilla sisukset tulevaan kirjalaukkuuni.


Aikaa meni jo siinäkin kun piti odotella liiman kuivumista.Pyykkipojat olivat oiva apu "puristimina".  

Kirjalaukun lakkasin lopuksi valmiilla servettilakalla mitä minulla oli jäänyt edellisestä tuunauksesta (mistä muuten täytyisi myös tehdä postaus).Valmista tuli! 

Mitä käytin:
  • Kirja: Käytöksen kultainen kirja, Elmgren-Heinonen-Tuomi painovuosi 1957,sivuja 600 ja risat(hyvä olla PAKSU kirja!)
  • ketju on koiran vanhasta kaulapannasta 
  • puuhelmet otin kylmästi rupsahtaneesta kesälaukustani
  • Paris-metallikoriste on näitä laatikoiden "aarteita".
  • Kirjalaukun hienot "kullatut" reunalistat ovat taulun kehyslistoista sopivaan mittaan pätkitty antamaan näköä(?)ja ryhtiä. 
  • kuvassa oleva Nestle-permanenttimainos on Seura-lehdestä v.1956.


Mitä kustansi? Eri Keeper 750ml n. 8 e. Muut tarvikkeet ja härpäkkeet kierrätystavaraa kotoa.
 

4 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Wau..ihan huippuhieno❤️ Olet kyllä näppärä! Mukavaa viikkoa❤️

Päivi kirjoitti...

Hei Päde kiitos kauniista sanoistasi <3 Itselle ei ihan sana näppärä tullut mieleen kun tuskailin tuon kanssa...monta yritystä ja erehdystä tuli ! Mutta valmiiksi sain ja ehkä seuraava tulee helpommin ja nopeammin? Mukavaa viikkoa sinnekin Päden Pajaan toivotteleepi Päivi omasta "pajastaan".

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Todella hieno ja niin siistiä työtä.

Päivi kirjoitti...

Kiitos Vuokko sanoistasi <3 Mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinullekin <3

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT