Innostuin tekemään lempiruokaani lasagnea taas pitkästä aikaa joten päivän toinen ruokapostaus perään, olkaa hyvä!
LASAGNE (ohje n. 8 hlölle).

Jauheliha- tomaattikastike
700 g naudan jauhelihaa
2- 3 isoa sipulia
4 porkkanaa
330g Herkkumaan tomaattinen pastakastike(kotimainen)
Felix tomaattiketsuppia
n. 2-3 dl vettä
Knorr Fond du chef -naudanliha-annosfondi
rouhittua mustapippuria, savupaprikajauhetta, yrttiseos Provencale
- silppua sipulit ja raasta porkkanat ja kuullota kevyesti voissa, lisää jauheliha ja ruskista kaikki isossa paistinpannussa.
- lisää pastakastike, tomaattiketsuppia ja vettä ja sekoita.
- soosi saa olla melko löysää, anna muhia miedolla lämmöllä kansi päällä sillä välin kun teet juustokastikkeen.
- Tarkista välillä että nestettä riittää, lisää vettä tarvittaessa.
- tarkista lopuksi maku.
Juusto(valko)kastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1l punaista maitoa
200 g emmentaljuustoraastetta
250 g Valion Koskenlaskija Cheddar Ruoka ja Dippi
( vahvasuolainen)
jauhettua viherpippuria, suolaa tarvittaessa
- sulata paksupohjaisessa kattilassa voi, lisää vehnäjauho sulaneen voin sekaan.
- lisää maito vähitellen koko ajan kevyesti sekoittaen vispilällä, ja anna kiehahtaa, ota kattila liedeltä.
- lisää Koskenlaskija Cheddar ja puolet juustoraasteesta, rouhittua viherpippuria, tarkista maku ja jos kaipaa mielestäsi suolaa, lisää sitä hippusen verran.
- Laita laakean uunivuoan pohjalle ensin kerros jauheliha-tomaattikastiketta, sitten juustokastiketta ,peitä vierekkäin asetelluilla lasagnelevyillä.
- Tee uunivuokaan 3-4 samanlaista kerrosta
- kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet.
- kypsennä lasagnea uunin alaosassa 175© n. 50 min. kunnes se on kauniin ruskeaa.
- ota uunista ja anna lasagnen vetäytyä hetken.
- syö ja nauti.
- Hyvää myös kylmänä ja seuraavana päivänä( jos on enää mitään jäljellä).😋
- ja pahoittelut Pepponelle: jos Abbati fames venit.🙃
Mikäs on sinun lempiruoka?

10 kommenttia:
🤣🤣 Eipä mitään ,ei tartte pahoitella.
Oli niin julmetun hyvännäköistä ja ohjekin näytti hyvältä joten minä röyhkeästi kopioin ohjeen (en kuvia) ja aion tehdä tätä hyvinkin pian joten suuret kiitokset yökokille !
Lasagnea eri versioina olen tehnyt aikojen saatossa paljonkin , mutta nykyisin teen harvemmin. Ei ehkä kuulu niin meidän kahden aikuisen suosikkeihin.
Mutta herkulliselta näyttää tuo tekemäsi ja olisi hyvinkin Karvisen mieleen :-)))).
Olet ollut ahkera ja hyvältä näyttää. 🍷 Me syömme paljon italialaista, mutta lasagne on jostain syystä jäänyt vuosiksi. Eilen puoliso teki pizzaa. Tänään syödään bolognese (soijarouheella). Lempiruokaa on kaikki kanareseptit. Kivaa tätä päivää!
Ollos hyvä Peppone, toivottavasti maistuu🙈 tää on vaan yksi versio miljoonista ohjeista. Ja miksi ei ole ohjeessa tölkkitomaattimurskaa on siksi että se on pahaa ja en tykkää siitä.
Niin ja kiitos!🤍
Kiitos Terhi!💕
Rita A,olisi ihana päästä syömään aitoa lasagnea! Pizza kuulostaa hyvältä myös😋 Kiitos samoin!💕
Lieneekö lasagnea ollenkaan kun vastaavaa teen koisokasveista, kurpitsoista tai paprikoista... juustokastike on taivaallista ja sopii niin moneen...
Repolainen, lasagnea sekin on, tuskin on yhtä oikeaa, reseptejä moneen lähtöön... juustokastike ON taivaallista!😋Muistan kun Talouskoulussa opetettiin kaikki kastikkeet ja varsinkin valkokastike. Varoitettiin ettei valkokastike saa juoksettua eikä sitä saa enää keittää, vain kerran kiehahtaa.
Lasagne. Voi nam. Ja mitä enemmän juustoa sen parempaa. Säkin oot käynyt talouskoulun. Ihan mahtava paikka. Onko niitä enää olemassa?
Lähetä kommentti