Tulipa leivottua vielä iltasella, kun alkoi tehdä mieli tuoreita ja lämpöisiä sämpylöitä joten ei kun tuumasta toimeen! Uuni päälle ja taikina kohoamaan. Reseptin näihin sämpylöihin löysin Kotikokki.net sivuilta.
- Itse mukailin reseptiä niin että lisäsin hienoksi pilkottua sipulia ja porkkanaraastetta, nam, hyvää, antoivat muheutta :)
- suosittelen kokeilemaan!
Raaka-aineet
| |||||||||||||
Ohje1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri ja suola. 2. Sekoittele mukaan jauhoja. Alustuksen loppuvaiheessa lisäile öljyä ja jauhoja vuorotellen, niin saat taikinan irtoamaan paremmin puuhaarukasta/kädestä/millä nyt ikinä sitä sekoittelitkaan. 3. Anna kohota kulhossa n.30min. 4. Muovaile taikinasta jotain sämpylöitä muistuttavaa. 5. Anna kohota pellillä vielä n.15min. Paista 225 asteessa 15min. | öljyä |
Lasi maitoa ja lämmin sämpylä |
Kuvausrekvisiittaa:
- Arabian Heinikki-sarjan pikkulautanen ja takana pilkottaa sarjan maitokannu 60-70-luvulta
- Iittalan juomalasi a la Kaj Franck
- molemmat liinat(pöytäliina ja kaitaliina)ovat kirpputorilöytöjä
- vaalea kori ostettu joskus jostain
- molemmat pääsiäiskoristeet ovat lapseni aikoinaan tekemiä aarteita
- voiveitsi on mummon peruja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti