
Karjalanpaistia 😋
Karjalanpaistia 😋
Meillä herkutellaan perinteisellä Karjalanpaistilla, niin pyhänä kuin arkena.
Karjalanpaistiohjeita on varmaan 100 ja 1 ja jokainen on se ainoa oikea ja perinteinen.
Perusohjeessa on lihojen (luun) lisäksi porkkanaa, sipulia, suolaa ja laakerinlehtiä; jotkut jättää porkkanatkin pois.
Tässä ohje miten minä olen sen valmistanut ja oppinut tekemään.
Karjalanpaistiohje
hyvää karjalanpaistilihaa eli naudan- ja (läskistä) porsaanlihaa/ hirvenlihaa reiluina kuutioina
sipulia
lanttua
selleriä
porkkana
maustepippuria
laakerinlehteä
Knorrin fond du chef -fonduekuutio / suolaa maun mukaan
- paahda lihat tummiksi n. 220 asteisessa uunissa uuninkestävässä astiassa
- käsittele sillä välin juurekset ja sipuli, kuori ja pilko kunnon suupaloiksi :)
- kun lihat ovat paahtuneet tummiksi laita sekaan kuutioidut juurekset, sipulit, pippurit ja laakerinlehdet maun mukaan
- vinkki: kaada vesi kiehautettuna koko komeuden päälle, saat kirkkaamman liemen
- laita sekaan lisäksi Knorrin fonduekuutiot maustamaan lientä
- laita uuniin paistumaan ensin n. 200 astetta ,siitä vähentäen lämpöä ja lopuksi n. 150 astetta hauduttaen
- mitä kauemmin uunissa pienellä lämmöllä paisti hautuu, sen mureampi ja muhevampi lopputulos, n. 2-4 tuntia(ei siis mitään pikaruokaa)
- sekoita välillä ja pidä huoli ettei paisti pääse kuivumaan
- tarkista maku
- tarjoile keitettyjen perunoiden/ itsetehdyn perunamuussin kera
1 kommentti:
Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. Meillä kokkaillaan Karjalanpaistia yleensä viikonloppuisin, eipä sitä arkena oikein viitsi tehdä kun se on niin pitkä prosessi.
Lähetä kommentti