Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Kevätkylvöjä osa 2


Käydessäni kaupungilla viime lauantaina tuli piipahdettua myös Clas Ohlsonilla. Siellä oli myytävänä mm. kylvölaatikoita esikasvatusta varten ja myös paljon ihania kukkien ym siemenpusseja.
Amatöörihortonoomin multasormet alkoivat syyhytä ihan mahdottomasti!


Valinnanvaikeushan siinä tuli mutta mukaani valikoitui Sitruunamelissan, Kehäkukan ja Basilikan siemeniä joita ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa.


Kuvassa oleva epämääräinen sekamelska on viime syksynä keräämiäni Orvokin kukkien siemeniä,joita ajattelin yrittää kasvattaa tänä vuonna ihan siemenistä asti. Saattaa olla muidenkin kukkien kun vaan muistaisi minkä....


Kylvölaatikon( koko M) pohjassa oli paikat 20 briketille jotka asetettiin  pohjan painaumiin.


Briketit kasteltiin varovaisesti haalealla vedellä ja tältä ne näyttivät turvottuaan noin parin minuutin jälkeen.

Sitten ohjeessa neuvottiin kylvää siemenet siemenpussin ohjeen mukaan.Helppoa!Minä olen aina ollut vastarannan kiiski ja tehnyt asioita välillä vähän päinvastoin niin laitoinpa päälle multaa.Sitä ennen olin kylvänyt lisää kehäkukan ja orvokin siemeniä noihin briketteihin ja myös sikinsokin mullan sekaan niinkuin näkyy.
Ne on niin mahottoman pieniä nuo Orvokin omat siemenet!


Siirsin kylvöksen ohjeen mukaan lämpöiseen ja valoisaan paikkaan ja asensin kannen päälle huolehtien samalla ilmanvaihdosta ts, jätin kannen vähän raolleen.Nyt sitten taas odotellaan itämistä toivorikkain mielin.

Pakkauksessa oli hyvät ja selvät ohjeet joita noudattamalla varmaan saa Amatöörihortonoomikin  esikasvatettua pikkutaimia.(Kun vaan muistaa sopivan kastelun; ei liikaa eikä liian vähän eikä varsinkaan unohda kastelua ollenkaan).

Ja kaikkihan sen tietävät että pikkutaimien kasvettua isommaksi ja juurten muodostuttua koulitaan taimet isompiin ruukkuihin.(Mihin ruukkuihin?Ei minulla täällä ole vielä ruukkuja).


Yrtit jäivät nyt istuttamatta joten on se käytävä ostamassa vielä toinen kylvölaatikko...Ja kokeiltava ihan ohjeen mukaan sitä yrtteihin!Mitä maksoi?

Kylvölaatikko(koko M) ja turvebriketit, Nelson Garden 7,99e ja siemenpussit a 2 ja risat.


Huom !Tämä ei ollut maksettu mainos vaan Amatöörihortonoomin omapäinen kokeilujuttu!

Kevään tullessa alkaako Sinulla multasormea kutkuttaa ?

5 kommenttia:

kristiina vuorela kirjoitti...

Moi. Heti alkoi multasormea kutkuttaa, kun luin taimijuttusi. Ainakin kehäkukkia, krasseja ja jotain kesäköynnöksiä pitäis jo kiireellä hakea kaupasta. Hyvä kun muistutit. Kristiina

kristiina vuorela kirjoitti...

P.S. Lisäsin blogisi tai siis plokisi omaani kohtaan näitä vilkuilen. Kristiina

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kevätkylvöt pitäisi aloittaa täälläkin. Kelloköynnös ja keijunmekko on jo tosin kylvetty ja osa taimista on jo hyvässä kasvussa.

Päivi kirjoitti...

Hei Kristiina,kiitos kommentista <3 Ja oi ihanaa jos pääsin blogilistallesi kiitos <3 Toivottavasti jatkossakin löydät täältä jotain kivaa luettavaa. Krassit ja kehäkukat on ihania, viime vuonna oli Mökillä krasseja.

Muksua viikonloppua sinulle, minulla meneekin työn merkeissä, saa nähdä jaksaako postata ;)

Päivi kirjoitti...

Heips vaan Kruunu Vuokko, kuullostaa sinullakin olevan jo kylvöt hyvällä mallilla, saisi nyt vaan aurinko paistaa. Muksua viikonloppua myös sinulle <3

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT