Oma blogiluettelo

Lukuaika- laskuri

Päivän Sitaatti🌹

🌸 ❤️

PoP-Kalenteri

Vko MaTiKeToPeLaSu

keskiviikko 1. lokakuuta 2025

Tuunattu stroganoff


Perinteinen stroganoff  on muheva lihakastike joka tehdään naudanpaistikuutioista ja haudutetaan uunissa mureaksi. Kastike viimeistellään smetanalla ja suolakurkuilla.


Tuunasin ohjetta oman maun mukaan vaihtamalla naudanpaisti naudan- ja possun lihasuikaleisiin sekä lisäämällä paprikaa. 
Smetana ja suolakurkku sekä tomaattipyree kuului ehdottomasti joukkoon mutta sienet jätin pois vaikka yhdessä ohjeessa tarjottiin niitäkin.
Uuniruuat ovat siitä helppoja kun ainekset saa suikaloitua ja pilkottua pataan niin ruoka kypsyy uunissa kuin itsekseen( kun vain muistaa välillä vilkaista). 

Ohje n. kuudelle

500 g naudanlihasuikaleita

400 g possun lihasuikaleita

valkosipulinkynsiä maun mukaan

1- 2 paprikaa, punaista ja /keltaista

2 kpl suolakurkkuja 

120 g smetanaa

2 rkl ( reilusti) tomaattipyreetä

2 rkl vehnäjauhoja

2 punasipulia

5 dl vettä

1 lihafonduekuutio 

(suolaa)

mustapippuria kokonaisina/ rouheena

  • ota lihasuikaleet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja ruskista kevyesti voissa 2- 3 erässä.
  • pilko paprikat, sipulit, valkosipulinkynnet ja heitä uunipataan
  • lisää ruskistetut lihasuikaleet, kiehautettu vesi ja fonduekuutio, mustapippuri ja sekoita, tarkista maku ja lisää vielä suolaa jos tarvitsee.
  • anna hautua uunissa 200 asteessa n. 30 min.
  • lisää pataan tomaattipyree ja smetanaan sekoitetut vehnäjauhot sekä pilkotut suolakurkut. ( itse käytin kun ei muuta ollut, pieniä cocktail- suolakurkkuja jotka puolitin ja laitoin useamman).
  • Jos näyttää että uhkaa kuivua, lisää vettä.
  • sekoita ja anna kypsyä vielä 175 asteessa 30 min eli yhteensä n. tunnin. Sekoita ja tarkista maku.
  • Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Hyvää ruokahalua!😋

ps. valkosipulin kynnet saat helposti kuorittua kun litistät ne leveän veitsen sivulla tai paistinlastalla.

19 kommenttia:

sami niilola kirjoitti...

No niin, nyt on kyllä herkullinen ruoka. Nälkä tässä tuli.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Nyt kyllä nostatit veden kielelle.

Päivi kirjoitti...

Sami kiitos ☺️ pitkästä aikaa tuli tehtyä. Nälkä lähti.😋

Päivi kirjoitti...

Kruunuvuokko tämä on kyllä ruoka joka nostaa veden kielelle ja on helppo valmistaa. 😋

Sude kirjoitti...

Pitäiskin opetella tekemään noita pataruokia. Osaan tehdä vain karjalanpaistia joka on skottilaisen vävyni lempiruokaa. Olen hänelle yrittänyt tehdä näitä suomalaisia ruokia, hernekeitto ei oikein maistunut.😄

Rita A kirjoitti...

Sopii just hienosti tähän vuodenaikaan 🤎 Tuunausta vaatii meilläkin, esimerkiksi smetanaa mieheni ei kelpuuttaisi. Kiva kun voi aina muunnella kulloistenkin syöjien mukaan. 🙂

Terhi kirjoitti...

Herkullinen liharuoka joka lämmittää taatusti mieltä ja kieltä :-).

Cara kirjoitti...

Jos en olisi nyt melkoisessa flunssassa, niin maistuisi varmasti. Hyvä tuunaus, kiitos vinkistä!

Päivi kirjoitti...

Sude, karjalanpaisti on parasta ja ihana kun skottilainen vävy tykkää siitä vaikkei hernekeitosta välitäkkään! ❤😋

Päivi kirjoitti...

Rita A se on juuri näin, jos ei joku tykkää jostain aineosasta sen voi korvata muulla, harvoin ihan aitoa stroganoffia tms kukaan koskaan pystyy tekemään, ohjeita on miljoona. Ja pataruuat ovat oikea syys- ja talvipäivän pelastus!

Päivi kirjoitti...

Terhi, kiitos, sitä se on, pataruuat vain paranee uudelleen lämmitettäessä ja voi tehdä reilusti enemmän niin pakkaseenkin on laitettavaa.

Päivi kirjoitti...

Cara, kiitos ja ollos hyvä, pikaisia toipumisia flunnssasta! 🧡😘

Linda's Relaxing Lair kirjoitti...

This looks delicious and hearty! Thank you so much for sharing, and warm greetings from Montreal, Canada.

Päivi kirjoitti...

Thank you Linda your comments and warm greetings from you!🧡🍁

Repolainen kirjoitti...

Uunissa tulee kyllä niin-niin mureaa lihaa... ja kaunis pata silmillekin, kun siellä vilkkuu paprikat ja kurkut... tuoksunkin kun olisit vielä saanut kuvaan, hih.... namskis!

Päivi kirjoitti...

Kiitos Repolainen💗😘

Pöllö kirjoitti...

Stroganoffia 💖 Kun paprikan jättää pois, niin sitten...
Koulussa ei juuri kukaan tykännyt siitä, minä olin niitä harvoja jotka juoksivat ruokalaan stroganoff- ja tillilihapäivinä 😄

Sude kertoi skotlantilaisen vävynsä herkkua olevan karjalanpaisti.
Minun brittiläisen lankoni herkkua on Äitini tekemä makaronilaatikko ja söisi sitä varmaan koko viikon joko täällä Suomessa ollessaan tai kun me käymme siellä. Ja varmaan voisimme olla siellä pidempäänkin kuin viikon, kun vain anoppi tekisi makaronilaatikkoa 😄
(Joitakin vuosia sitten kun Islannissa oli se tulivuoren purkaus ja tuhkaa levisi kauas, oli siinä ja siinä, joudummeko siirtämään kotiin lähtöä. Ei haitannut lankomiestä lainkaan: saisihan hän lisää makaronilaatikkoa 😜😄)

Päivi kirjoitti...

Pöllö, suomalaiset perinneruuat ns. puree näköjään😂Meillä koulussa tilliliha oli yök mutta kotona tehtynä ihan hyvää,kumma juttu.
Talouskoulussa tehtiin stroganoffia jamsiitä oppinut.
Äitini oli hyvä ruuanlaittaja vaikkei nyt ehtinyt oikein opettaa mitään kun kuoli ollessani 12 v.

Pöllö kirjoitti...

Minun äitini on sellainen "perusruuanlaittaja" ja olisi kyllä opettanut minulle ruuanlaittoa, mutta silloin minua kiinnosti. Ja silloin kun olisi sitten kiinnostanut, ei ollut aikaa 🤷‍♀️ Siksi opettelin ruuanlaiton itse/Mursun neuvoilla.
Äiti teki/tekee ihanaa perunavelliä ja makaronivelliä. Ja varmaankin myös kesäkeittoa, koska se oli isäni lempiruoka. Minun inhokki aina ja ikuisesti, teki sen kuka vain.
Ruoka - mulle tulee nälkäääääääää