Oma blogiluettelo

Lukuaika- laskuri

Päivän Sitaatti🌹

🌸 ❤️

PoP-Kalenteri

Vko MaTiKeToPeLaSu

lauantai 20. syyskuuta 2025

Gruusialainen kaalilaatikko (Yhteishyvän ohjeella)ja kalenteripyyhe

 

Muumi Seikkailu-lautanen 2009-2013

Kiitos stanstan kaaliruokien minunkin alkoi tehdä mieli jotain kaaliruokaa ja kun törmäsin netissä Gruusialaiseen kaalilaatikkoon Yhteishyvän ohjeella niin olihan se kokeiltava. (Ja vaikka tarkoituksenani ei ole mitään ruokablogia pitää niin kyllähän aina yksi ruokaohje mahtuu mukaan kaiken kirppistelyn ja vanhojen rojujen esittelyn lomaan? 😂)

Ohje oli minulle uusi. Tavallista kaalilaatikkoa on tullut tehtyä vuosien varrella kerran jos toisenkin joten mitä ihmettä on gruusialainen versio?


Gruusialainen kaalilaatikko Yhteishyvän ohjeella(klik), olkaa hyvä.

"Uunissa suussa sulavaksi muhiva gruusialainen kaalilaatikko maustetaan yrteillä, tomaatilla ja suolakurkuilla. Smetana ja juusto pyöristävät maut täyteläisiksi."

Ainekset ( 6 annosta)

1,5 kg keräkaalia

2 dl vettä

1 kpl iso sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä ( vähintään, itse laitoin 5 😂)

400 g ( 1 pkt) naudanjauhelihaa( 17 %)

150 g suolakurkkua

140 g ( 2pkt) tomaattipyreetä

120 g ( 1 prk) smetanaa

1 rkl välimeren yrttiseosta

1 rkl paprikajauhetta

½ tl mustapippuria rouhittuna

1 tl suolaa

PINNALLE

150 g ( 1 ps) juustoraastetta

Valmistus uunissa 200℃


  • Poista kaalista kova kantaosa ja leikkaa kaali suikaleiksi. 
  • Ohjeessa käsketään keittää kaali mutta minä tykkään ruskistaa kaali pannussa voissa,  tulee makua ja väriä ja liika vesi haihtuu niinkin. 
  • Ja laiskana silppuajana jätän aina isoiksi paloiksi.                                          



  • Kuorí ja hienonna sipulit sekä valkosipulikynnet.
  • Ruskista  maustettu jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit paistamisen loppupuolella.






  • kuutioi suolakurkut.
  • sekoita kaalin joukkoon suolakurkut, jauhelihaseos, tomaattipyree, smetana ja mausteet.
  • kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
  • kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
  • anna laatikon vetäytyä noin 15 minuuttia.
  • tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Miltä maistui?

Yllättävän muhevaa tuli ja maukasta, lisäsin kuitenkin vettä ettei tule kuivaa. Kannattaa myös laittaa mausteita reippaasti sillä kaali imee kaiken maun. Laitoin suolakurkkuviipaleita noin mututuntumalla kuten pyrettä. Smetana ja juustoraaste antoi mukavaa makua. Tätä voisi tehdä toistekin. 😋

KALENTERIPYYHE 1989


sini esitteli eilisessä postauksessaan toiseksi vanhemman lapsenlapsensa syntymävuoden söpöä kalenteripyyhettä 1998. 😍

Tässä minun nuorimmaiseni syntymävuoden 1989 ( vähän ryppyinen) kalenteripyyhe💗

ps. Kannattaa käydä kurkkaamassa sinin blogia KAIKKEA MUUTA, sieltä löytyy vaikka mitä kivoja juttuja ja postauksia.🍁

Samaten kannattaa piipahtaa Stanstalandiassa....👍🏻💗

  

4 kommenttia:

Between kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä. Kiitos vinkistä. Taidankin kokeilla.

Päivi kirjoitti...

Kiitos Between, kokeile ihmeessä, tätäkin on näköjään monella eri versiolla mutta nyt sattui silmiin Yhteishyvän, olen sieltä kokeillut monia reseptejä ja tykkään kun on niin selkeästi siellä kerrottu miten tehdään.

Nila kirjoitti...

Kaalista täällä pidetään kovasti . Kaalilaatikon teen minäkin vähän erilaisen kuin ehkä muut . Tämä ohje kiinnostaa juurikin sen takia.

Päivien ilot kirjoitti...

Nam! kaalilaatikko on hyvää. Meillä sitä ei syö, kun minä, joten
saanpa syödä kaiken itse heh! Täytyypä ensi viikolla tehdä pitkästä aikaa. Mukavaa syksyistä viikonloppua!