Oma blogiluettelo

Lukuaika- laskuri

Päivän Sitaatti🌹

🌸 ❤️

PoP-Kalenteri

Vko MaTiKeToPeLaSu

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Karjalanpaistin ohje



Karjalanpaistia 😋


Meillä herkutellaan perinteisellä Karjalanpaistilla, niin pyhänä kuin arkena.
Karjalanpaistiohjeita on varmaan 100 ja 1 ja jokainen on se ainoa oikea ja perinteinen.
Perusohjeessa on lihojen (luun) lisäksi porkkanaa, sipulia, suolaa ja laakerinlehtiä; jotkut jättää porkkanatkin pois.
Tässä ohje miten minä olen sen valmistanut ja oppinut tekemään.


Karjalanpaistiohje

hyvää karjalanpaistilihaa eli naudan- ja (läskistä) porsaanlihaa/ hirvenlihaa reiluina kuutioina

sipulia

lanttua

selleriä

porkkana

maustepippuria

laakerinlehteä

Knorrin fond du chef -fonduekuutio / suolaa maun mukaan

  • paahda lihat tummiksi n. 220 asteisessa uunissa uuninkestävässä astiassa
  • käsittele sillä välin juurekset ja sipuli, kuori ja pilko kunnon suupaloiksi :)
  • kun lihat ovat paahtuneet tummiksi laita sekaan kuutioidut juurekset, sipulit, pippurit ja laakerinlehdet maun mukaan
  • vinkki: kaada vesi kiehautettuna koko komeuden päälle, saat kirkkaamman liemen 
  • laita sekaan lisäksi Knorrin fonduekuutiot maustamaan lientä
  • laita uuniin paistumaan ensin n. 200 astetta ,siitä vähentäen lämpöä ja lopuksi n. 150 astetta hauduttaen
  • mitä kauemmin uunissa pienellä lämmöllä paisti hautuu, sen mureampi ja muhevampi lopputulos, n. 2-4 tuntia(ei siis mitään pikaruokaa)
  • sekoita välillä ja pidä huoli ettei paisti pääse kuivumaan
  • tarkista maku
  • tarjoile keitettyjen perunoiden/ itsetehdyn perunamuussin kera


       


Hyvää Ruokahalua! Bon Appetit!

Edit 24.3.25: tekstiä ja kuvia muokattu.

1 kommentti:

Nanni kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä. Meillä kokkaillaan Karjalanpaistia yleensä viikonloppuisin, eipä sitä arkena oikein viitsi tehdä kun se on niin pitkä prosessi.