Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Nuortenlehti Nasta


Nasta-lehti vuodelta 1958 lennähti postin välityksellä tänään kotiini. Facebookin kirppisryhmät ovat kyllä vaarallisia paikkoja,nimittäin verkkopankkitilille. Löydät jotain kivaa ja hops, maksettu on!


Täytyy tunnustaa että tämä mainos oli se joka kiinnitti huomioni...
Tove Janssonin piirtämä Muumimainos Yhdyspankille.


Toven tyylin tunnistaa aina. Muumipeikko ja Pikku Myy puussa.

Lehdessä on sarjakuvia, kaikenlaisia tehtäviä ja kirjeenvaihtoilmoituksia. Jännä ajatella että silloiset 10- ja 14- vuotiaat ovat nyt 70v ja risat ikäisiä.


Lehden takakannessa oli kilpailu jossa saattoi voittaa polkupyörän!

Vanhat lehdet ja varsinkin nuorten ja lastenlehdet ovat kyllä mukavaa luettavaa, henkii omaa aikaa. Nuoret ovat askarrelleet, nikkaroineet( tässäkin lehdessä oli ohjeet mm. tasoituskolaan ja nojapuihin(!) ja ulkoilleet.


Lopuksi vielä tehtävä lehdestä,johon minulla ei ole vastausta mutta oikein ratkaisseet ovat aikoinaan  palkittu Fazerin suklaalevyllä.Pääsiäisen kynnyksellä voitte rakkaat plogini lukijat perheenne ja ystävienne parissa arvuutella vastausta ja palkita pääsiäismunilla oikein arvannutta!
Vastaukset voi laittaa myös tänne plogiini 😅

Historiaa lyhyesti:
Nasta, lasten ja nuortenlehti ilmestyi 1957-1963.


Mukavaa Pääsiäisen odotusta! 

2 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Oi miten nostalginen lehti.

Päivi kirjoitti...

Kiitos, niin on vaikka minulle kyllä oli ihan tuntematon lehti. Parasta juurikin tässä keräilyssä(hamstrauksessa) ja blogin pidossa on että joutuu etsimään uutta tietoa ja oppii jotain siinä samalla. Ja todellakin tuo Toven mainospiirros oli se joka kiinnitti huomioni :D Muksua viikonlopun odotusta Kruunu Vuokko <3 ja kiitos kun kommentoit.

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT