Päivin Oma Plogi- Etusivu

torstai 15. helmikuuta 2018

Hymyilevä Hangon KeksiJätetäänpä vanhat pölyiset ja likaiset pullot hetkeksi rauhaan ja esittelenpä teille uudenvanhan ihanuuden joka kotiutui postin kautta viime viikolla. Kyseessä on Hangon Keksi Oy:n kaksiosainen keksilaatikko.


Korkeus 24 cm ja leveys 23,5 cm,pahvilaatikon leveys n. 21,5 cm.
Yleensä näitä jos on myynnissä näkee vain tuon yläosan.Siksipä ehkä harvinaisemmaksi tämän tekee tuo pahvinen alaosa joka vain vähän repsottaa sivusta.Lasikansikin on ehjä.

Antiikkiliike Paluun imgrum-sivuilla on kuva samanlaisesta laatikosta.Kuvan alla kerrotaan miten kaupassa ennen vanhaan säilytettiin keksejä tuollaisessa laatikossa. Kun laatikko meni tyhjäksi niin yläosa siirrettiin uuden laatikon päälle!


Pahvisen laatikko-osan jokaisella puolella lukee Hangon Keksi Oy suomeksi ja ruotsiksi.
Olen aikaisemmassa postauksessani kertonut Hangon Keksistä ja postauksen voi käydä lukemassa täältä.
Lyhyesti kerrattuna Hangon keksejä alettiin valmistamaan Hangossa v. 1910, Fazer osti tehtaan v. 1920-lopulla ja talvisodan jälkeen keksien valmistus siirrettiin Helsinkiin.Hangon keksin tehtaan, nykyisen Hangon teknisen viraston seinällä hymyilee Hangon keksin kuu-ukko(joka se oli alunperin) ja sen alla vuosiluvut 1916-1940. Yhtiön alkuperäinen nimi oli Suomalais-Englantilainen Biscuittehdas.

Ylläolevan mukaan voisi siis päätellä keksilaatikkoni olevan joltain 1910-1940 väliltä?


Kuva laatikon sisäpuolelta.

Oletko sinä maistanut Hangon Keksejä?
"Kuun valo sulostuttaa lentäjän tietä, Hangon keksit nauttijansa mieltä" (Hangon Keksin ilmoituksesta vuodelta 1926) 

Lähteet:


2 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Voi miten hieno keksilaatikko! En kyllä muista että olisin noita Hangonkeksejä maistanut:) Mukavaa viikon jatkoa♥

Päivi kirjoitti...

Hei Päden paja ja kiitos, en minäkään. Olisi kiva tietää minkälaisia ovat olleet, varmaan kuitenkin hyviä! Huommennahan on jo maanantai joten mukavaa viikon alkua ja kiva kun kävit taas moikkaamassa <3

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT