Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 9. helmikuuta 2018

Vanhat limonadipullot osa 1


Käydessäni tällä viikolla Jussin Jättikirppiksellä törmäsin näihin vanhoihin limonadipulloihin. Olin niin täpinöissäni etten voinut valita vain yhtä tai kahta mukaani vaan otin kaikki 7 kpl, jotka maksoivat 5 e/kpl. Olin jo pitkään kuolannut tälläisten vanhojen limonadipullojen perään ja nyt haaveeni toteutui.

Ratkaisevaa oli myös etiketissä olevan valmistajan nimi: Virolahden Vesitehdas, asuinpaikkani naapurikunta.

Googlesta etsiessäni en oikein löytänyt kunnon esittelyä vanhoista limonadipulloista enkä kyseisestä tehtaastakaan oikein tietoa joten päätin tehdä näistä pulloista esittelyn, suppean kylläkin niihin faktoihin (ristiriitaisiinkin)nojaten mitä löysin ja sain.

Ristiriitaisuuksia siksi koska tutkiessani näitä pulloja huomasin ettei etiketti/pullo/porsliinikorkki vastanneet aina toisiaan ja pulloissani olevaa etikettiä Virolahden vesitehtaan nimellä vastannut. 
Feikkipulloja vai aitoja-saatte itse päätellä. SampanjaPils

Limonadipullo(miksikä näitä ennen kutsuttiin)on vihertävää lasia,pohja epätasainen ja patenttikorkin metalliosa kivasti ruostunut. Korkki itsessään on ehjä mutta SampanjaPilsin etiketti hiukan kärsinyt.

Etiketti:


Kuva lainattu täältä.

Samanlainen etiketti löytyi Lasse Borg.fi sivuilta, linkki sivuille löytyy alhaalta.
Porsliinikorkki eli patenttikorkki:Toinen hauska kummallisuus on Aura-porsliinikorkki limonadipullossa.Ilmeisesti itse vaihdettu joskus, johon Antti Räty BeerFinlandin sivuilla viittaakin Porsliinikorkki-osiossaan.

Pullonpohjassa on merkintä 400 K.Mitähän sekin mahtaa merkitä?

Wikipedian Nuppipullosta kertovan jutun mukaan:
 "Suomessa standardipulloja valmisti seuraavat lasitehtaat: Grönvik (merkintä pullon pohjassa), Johannislund (J), Arima(A), Karhula (K), Wiiala (W) ja Riihimäki (R)." Uskaliaana arvauksena K tarkoittaisi Karhulan lasitehdasta?

edit:13.2.2018 Linkkejä:

Limonadipullojen eri etikettejä:
https://raimoleskinen.1g.fi/kuvat/OLUT+-+BEER/OLUT-+JA+LIMUETIKETTEJ%C3%84/Vanhat+limutehtaat/ / Raimo Leskinen

https://www.systeemi.net/categories.php?parent_id=1983/

keräilijän kaveri vuodesta 1999.

Porsliinikorkit:
http://www.beerfinland.com/porcelain_caps/pageindex.htm/Antti Räty

http://www.beerfinland.com/porcelain_caps/page1.htm/ Antti Räty


Jatkuuu!

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT