Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 17. helmikuuta 2018

Ruusuja peltipurkissa


Nappasin mukaani Okan valmistaman vallan viehättävän Ruusu kahvia- kahvipurkin käydessäni taannoin Jussin Jättikirppiksellä hintaan 10 e. Minulla on jo aiemmin hankittu samalla ruusukuvioinnilla somistettu mutta neliskanttinen Erikois Kutsu kahvia-purkki.

Esittely ja postaus tästä Erikoiskutsu-kahvipurkista ja vähän muistakin peltipurkeista löytyy  Aina vaan peltipurkkeja! postauksesta.


Paitsi että ovat eri kahvivalmistajan....ja tarkemmin kun katselee niin eivät ne ruusutkaan ihan samannäköisiä ole.Vaan kauniita kukkapurkkeja molemmat!


OKA kahvia joka maistuu, jo vuodesta 1960.
Mitat: korkeus n.15,5cm ja läpimitta 11 cm.GWS eli Gabriel Wilhelm Sohlberg jonka v.1876 perustamasta peltisepänverstaasta sai alkunsa monialayritys Oy G.W.Sohlberg Ab. Huomaa logo!


Sivussa oleva teksti kertoo purkin sisältäneen painepakattua kahvia 500g.


Pyöreä muovikansi jossa lukee Paulig, ei siis alkuperäinen(?!?) mutta sopii täydellisesti peltipurkkiin.


Lyhyesti Oy Oka Ab: perustettu v.1938.Nimi vuodesta 1966 Kahvi Oka Oy. Alun perin Oy G. Söderström Ab:n omistama huonekaluverstas. 1955 Kahvi Oy osti yhtiön sen nimen vuoksi.Fuusioitu Tukoon v. 1981 vailla toimintaa olevana.


LÄHTEET:

OY OKA AB + YLLÄOLEVA OKAN LOGO:

GWS-LOGOT:

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT