Ensimmäisten sienien ( lue: kantarellien) ilmestyttyä on pakko tehdä 2 asiaa:
1. Mennä keräämään niitä sieniä
2. Tehdä niistä sienilettuja.( ks. Kuva).
Tarvitset:
Sieniä( kantarellejä) ainakin litra tai enemmänkin.
Uutta sipulia reilusti ( 4)
Jauhelihaa 400 gr
Kermaa
Mausteita jauhelihan maustamiseen maun mukaan ( mutta ei liikaa ettei kantarellien oma hieno maku peity).
Valmis lettujauhotaikina/ itse väsäämä
Voita paistamiseen.
- Käytä puhdistetut sienet pannulla, lisää silputtu sipuli.
- Paista murustettu jauheliha erikseen,mausta, lisää loraus kermaa,lisää sienet ja sipuli,anna hautua mössön jonkin aikaa niin että kerma imeytyy.
- Tarkista maku( mutta älä syö mössöä vielä ).
- Paista letut voissa
- Täytä ne sienimössöllä ja kääri rullalle.
- Nauti kuumana kylmän juoman kera.
- Voi että on hyvää ja täyttävää😋
Kuten arvasitte tuli käytyä katsastamassa sieniapaja vaikka on kuuma ja hiostava ja kaikki ötökät oli liikkeellä.
Helteistä lauantaita kaikille,iskeekö Ukkonen vai Akkanen!🌞⚡️⛈️
4 kommenttia:
Kiitos, menee kokeiluun ❤️ Oli tarkoitus käydä tsekkaamassa kanttarellipaikat, mutta tulikin muita hommia.
Sartsa,tää on semmonen perusohje ilman mitään krumeluureja,toivottavasti maistuu. Vähän hiostava ilma oli,ei mekään kauan oltu.
Sinäkin brutukseni kierrät sieniä haavoissani...
Moni postaillut jo komeitakin kanttarellisaaliita ja ne "pirulaiset" leikkii mun kanssa kuurupiiloa... likkakaverin kanssa lenkilläkin... hän noukkii ne polulta, vaikka kulkee perässäni.... minä tähyilen kokoajan, hänen ei tarvitse... ne bongahtaa kuulemma askeleitteni vuoksi esille... mikä mussa on vikana, kanttarellikeltaisen värisokeusko?
Mut metsämansikoita ja viinimarjoja poimin jo pakuillessamme ja PALJON!
Varmasti herkullisia...meillä kukaan muu ei syö sieniä kuin minä, joten vaikka kuinka haluaisin maistaa....niin en viitsi itseäni varten tehdä...Vain silloin voisin kokeilla kun tulee vieraita jotka syövät sieniä...täytyy muistaa tämä ohje....
Lähetä kommentti