Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesän merkki?

Viherpiiperrystä
Kuvan taimet: Lähisiwasta hankittu, pöytäliina on kaapin kätköistä, maatuska tullut perintönä, rönsyliljan alut "varastettu" Työpaikan Rönsyliljasta ja odottavat ruukkuun pääsyä. Kaikki ovat omaa kuvausreksviittaa.
Kesän merkkejä minulla on se kun iskee viherpiiperrys. Pitää saada ostaa siemeniä ja täytyy hankkia taimenia ja kesäkukatkin pitää laittaa ja ja...Katse iskeytyy kaupan siemenpusseihin;paprikaa tomaattia,kehäkukkia, chiliä...Lopputulos yleensä on katastroofi ja onnitelen niitä pikkupikku kasvin alkuja jotka kestävät ja kasvavat hellässä huomassani...En ole mikään viherpeukalo mutta minkäs teet kun innostus iskee. Onneksi on myös näitä "varmoja" ? tapauksia kuten kuvan tomaatti ja suippopaprika jotka olivat jo kasvatettu isoiksi, kunhan muistan vaan hoitaa eli kastella oikein ja saavat valoa (muttei sitäkään liikaa).


Tomaatissa on jo lupaavasti muutama pallukka, suippopaprika vielä odottaa vuoroaan. Ostin nämä lähisiwasta, näitä voisi myös kutsua laiskan hortonoomin harrasteeksi. Kesäkukatkin ostan valmiina varmoina tapauksena, tosi alan hifistit tietysti kasvattaa nekin siemenistä (tulee edullisemmaksikin) mutta ei onnistu minulta sekään. Pyydän ante3ksi kaikilta pikkutaimenilta joita en ole onnistunut tähän asti kasvattamaan  isoksi taimeksi joko liiasta hoidosta tai vähyydestä johtuen. Huono omatunto. Tämä on vähän niinkuin villasukkien teko syksyisin, en ole mikään käsityöihminen mutta pitää vaan yrittää neuloa tuloksena 1 villasukka ja siihen se jää.

 Tulevaisuus näyttää mitä tuleman pitää. Laitan kuvia jos vaikka tomaatti alkaa pukkaa ihan hirmuista satoa. Tai sitten on vaan nuo 3 pallukkaa jotka kuivuu herneiksi  Pessimisti ei pety. Mutta siihen asti ihailen niitä keittiön pöydällä ja mietin miten meissä jokaisessa asuu pieni leh...eikun viherpeukalo. Vaikka minun omani taitaa olla liianki keskellä kämmentä.MOT.

Ei kommentteja:

Suosittelen

Coca Cola - pullonavaaja

Joskus sitä tekee yllättäviä löytöjä omista koti/mökkinurkista.Kuten tämä kuvassa oleva  Coca Cola -pullonavaaja. Avaaja oli roikkun...

Plogini katsotuimmat