Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Chymoksen peltirasioita esittelyssä!

VAIN MAKEISET PUUTTUU

Kyllä ennen pakattiin makeiset kauniimmin ja kestävämmin. Katsokaa nyt noita peltisiä Chymoksen MAKEISRASIOITAKIN.Olen aivan hurahtanut niihin ja keräillyt(niitäkin) pikkuhiljaa, aina kun olen sopuhinnalla saanut. Kirppiksiltä ja Facebookin Peltipurkkikirppiksen kautta.Kuvahaun kautta etsiessä näyttäisi vielä muutama peltirasia olevan vielä haussa :) On ne kauniita, eikö?

Osan peltirasioista olen jo täällä aiemmin esitellyt.Jos kiinnostaa sieltä voi käydä lukaisemassa.

Chymos oli Lappeenrantalainen makeisvalmistaja joka sulautettiin v.2006 Cloetta Fazeriin ja lakkautettiin itsenäisenä yrityksenä. Chymos tunnettiin myös Merkkareista ja Marianne-minttusuklaamakeisesta.Muistoja! Muistoja! 

Käykääpäs http://lapsuusmuistelua.vuodatus.net/lue/2014/09/kaupoista-kadonneita-karkkipusseja-80-90-luvun-mainoksissa, sieltä löytyy Merkkarit ja paljon muuta jo kaupoista kadonneita makeisia! Rohkenin linkittää sivun tänne :)
KORULIPAS


Pitäisikö niitä oikeasti kutsua peltisiksi konvehtirasioiksi sillä ne sisälsi suklaakonvehteja ja niillä oli kauniit nimetkin. Kuten tuo Korulipas.

Konvehteja oli ainakin Pralita ja Julia-nimisiä.

Kuten tässä:
SANTA MARIA Julia suklaakonvehteja  no 2259


KIRJA Pralita, suklaakonvehtirasia, 400g

Laiva purjehtii tuonkin kirjamallisen peltirasian kannessa; Kaunis ja koristeellinen!
Lukittava malli,tallella oli avain ja lukkoJa lopuksi vielä yksi,nimetön arkkumallinen ja ainut irtokannellinen peltirasia.Noissa muissa on saranakannet.Löysin kuvahaun kautta vastaavan mutta siinä oli punakultainen Chymos"kyltti"(vrt.Korulipas). Tuosta on se ottanut jalat alleen tai ei ole ollut.

Jotain keskiaikaista tuossakin peltirasiassa!

Kaunein minusta on kuitenkin Kultaruusu
KULTARUUSU, Sole suklaakonvehteja, 450g

Siinäpä niitä olikin. Osassa olen säilyttänyt mm. valokuvia ja postikortteja ja muuta sekalaista tavaraa. Uusimmat ovat vaan vielä "koristeena".

Muitakin peltipurkkeja piisaa ja niistä omia postauksia taas jahka jaksan ja saan kuvattua.

Näihin postauksiin ja näihin kuviin moikka! 

5 kommenttia:

"It is Madam to you" kirjoitti...

Ihania rasioita! <3 Minulla itselläni on vain yksi, enkä ole edes varma, minkä valmistajan se on (enkä laiskana jaksa lähteä etsimään). Säilytän siinä C-kasetteja, joille olen tallentanut vaarini haastattelun 15 vuotta sitten.

Päivi kirjoitti...

Hei sinulla onkin tärkeä tallenne ja säilyttämisen arvoinen :)Noita peltirasioita on tehnyt myös Hellas ja tietty lukemattomat ulkomaalaiset. Peltirasia on hyvä säilytyssuoja. Ja kauniita!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Nämä rasiat ovat kyllä jollain tapaa jääneet selkäpiihin. Jotain tuttua olin tunnistavinani, vaikka en ihan osaa sanoa mitä. Luulen, että lapsuudessa ainakin jouluisin makaisia tuli meidän kotiin näissä kauniissa rasioissa. Kiitos, ihana, nostalginen postaus!

Päivi kirjoitti...

Hei Johanna,kiitos käynnistä :) Sama juttu,jotain tuttua näissä on siksipä olen näihin hassahtanut*Lapsuuden muistoja ei mikään voita* Muistan myös ne suuret pahviset suklaarasiat missä oli silkkiruusuke!

Päivi kirjoitti...

Hei Johanna,kiitos käynnistä :) Sama juttu,jotain tuttua näissä on siksipä olen näihin hassahtanut*Lapsuuden muistoja ei mikään voita* Muistan myös ne suuret pahviset suklaarasiat missä oli silkkiruusuke!

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT