Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 19. elokuuta 2016

Kesäkisamaskotteja


Hellyttävä Miska karhu on Moskovan kesäkisojen 1980 Olympiamaskotti."Hahmon oli suunnitellut lastenkirjojen kuvittaja Viktor Tšižikov. Miska pääsi lelujen ja pinssien lisäksi myös postimerkkiin.Lähde:yle.fi"

No,löytyy Miskaa myös juomalaseina, leikkuulautana ja myös keräilylautasina. Näköjään Miska-kokoelmani alkaa pikkuhiljaa laajeta :)Postausta aiheesta ja esittelyt muista Miskoista toisaalta plogissani löydät täältä.

 
"OLYMPICS-80"

Moskovan KesäOlympialaisten keräilylautaseen  "Jalkapallo Miska"törmäsin nettikirppiksen kautta ja kustansi 15e. Lautasen oikeassa alakulmassa on pieni risku mutta ei haittaa. Kokonaisuudeltaan kiiltävä,siisti ja kaunis Olympia-aiheinen keräilylautanen. Itse väsättiin tuo pidike rautalangasta, valmiiksi oli jo ripustusreiät. Pitäisi pysyä seinällä jollei koukku petä!

KULTAA SUOMELLE!
Miska koristelautasen lisäksi sain lautasen myyjältä kaupanpäälle Kesäolympiamaskotin Sam-valkopääkotkapehmon Los Angeles 1984 kisoista:)Ennestään niitä oli jo yksi, tuo vasemmanpuoleinen (likaisempi) veikeästi hymyilevä Olympiatipu.Kaksin aina kaunihimpi! Minusta oikein söpöt !


"Olympic-80" Keräilylautasia valmisti Konakovsky savitehdas joka perustettiin vuonna 1809, entisessä Kuznetsovan tehtaassa Tverin maakunnassa.Oikaiskaa jos olen väärässä!

Miska-lautasen mitat ovat 16cm x 2cm, paino 270g joten aika pienikokoinen koristelautanen.
Materiaali on posliinia.
Valmistettu siis Olympiavuoden kunniaksi v.1980.silloisessa Neuvostoliitossa.

Lautasen pohjassa on jonkin verran jo kulunut tehtaan leima "3nK", jotakuinkin noin tavallisin kirjaimin.Montahan erilaista näitä on tehty? Tämän lisäksi löysin kuvahaun kautta "Jousiammunta Miskan".


JALKAPALLO MISKA

 
Keräätkö sinä Olympiaesineitä? Voisinpa nyt itse alkaa kerätä vaikka kaikki Miska-koristelautaset....
 
спокойной ночи!

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT