Päivin Oma Plogi- Etusivu

torstai 18. elokuuta 2016

Vicky-lehdet

Tänään hain postista erään kirppisryhmän kautta "pelastetut" 1958-64 ajalta olevia Vicky-lehtiä (19kpl).Linkki vie sivustolle jossa on enemmän tietoa ko. olevasta "dramaattisesta romantiikka sarjiksesta".  

Lehdet olivat sen ajan nuorten naisten (ja ehkä poikienkin)  suosittuja viihdelukemista täynnä Dramatiikkaa ja Suurta Rakkautta ja Eron Tuskaa ja Epätoivoa :) sarjakuvin höystettynä.Lehti sisälsi myös huumoria(!?!) sanaristikoita, muotivinkkejä,jopa mainoksia...

 No 8/1958
Itselleni nämä lehdet olivat ennestään tuntemattomia tai en ainakaan muista näitä. Saman ajan vastaavista oli tuttuja Herttasarja joka taisi ajoittua jo 1970-luvulle.
 
no 11/1959


Vickyjä selatessa hiipii mieleen tietty huvittuneisuus lehden ajankuvan naiviutta kohtaan jossa Naisella oli ainoa päämäärä saada Mies ja päästä Naimisiin. Oi Aikoja Oi Tapoja, niin viatonta lukemistoa ovat Vickyt! <3

No 8 TAKAKANSI

Vickyn lisäksi ilmestyi näköjään myös Sydänsarja jonka "nykyaikaiset novelliluonteiset kirjaset ovat kaikkien naisten mieleen". 


Lehti sisälsi suurimmaksi osaksi mustavalkoisia sarjakuvia; vuoden 1958 lehdessä oli vähän taustaväriä.


Melkein jokaisen Vicky-numeron takakannessa oli ihailijakuva sen ajan tunnetuista Suurista Tähdistä. Muistatko tämän komistuksen?

 
Vicky-lehden vuoden 1963 joulunumero tarjosi näin herttaisen etukannen kuvan....


....ja takakannessa kuva,jossa punaiseen pukuun sonnustautunut tyttö ja Hauskan Joulun toivotukset!


 Vertailun vuoksi vielä vuoden 1964 heinäkuun Vickyn dramaattinen kansikuva. Tässä numerossa oli ihailijakuvana Carol Lymley.

Vickylehden kannessa mainostettiin lehteä sen olevan "Jännitystä, huumoria ja romantiikkaa..." 

no 3/1963
Lopuksi vielä kysely tunnistatko nimeltä kuka tämä Komistus on ja missä aikanaan suositussa Tv-sarjassa näytteli ja roolihahmon nimi?

Oliko Vicky sinun suosikkilukemistoa?

 vastaus; Vincent Edwards sarjasta Tohtori Ben Casey 1961-1966.

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT