Anoppi teki aina läskipannaria oman ohjeen mukaan ja minä otin ohjeen talteen. Ohjetta olen vuosien varrella vähän muunnellut ja tehnyt milloin mitenkin.
Anoppi oli sotalapsena Ruotsissa ja luulen että hän on oppinut tekemään Sianlihapannukakkua siellä. Ohessa yksi versio kyseisestä "läskipannukakusta".😋
Tässä minun versio läskipannarista.
Tarvitset:
1 litra maitoa (täysmaito)
2- 3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl rasvaa
1 pkt pekonia
2 sipulia
2 tl suolaa
(sokeria)
![]() |
- vispilöi vehnäjauhot maidon joukkoon
- anna seoksen turvota jonkun aikaa
- lisää kananmunat kevyesti vatkaten sekä muut aineet
- ruskista kevyesti pannulla voissa pekoni - ja sipulisilppu.
- kaada uunipellille leivinpaperin päälle pekonisipuliseos .
- heitä sekaan muuta nokare voita( jos et laita taikinaan sulatettua rasvaa)
- Kaada lopuksi turvotettu pannukakkutaikina uunipellille pekonisipulisilpun päälle.
- paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia keskitasolla.
- syö ja nauti😋
Pannari ei ole ihan terveellisemmästä päästä mutta ah! niin hyvää!
Maistuukos sinulle pannari?





20 kommenttia:
Fläskpannkaka! Meillä tuntuu olevan sama resepti, vaikka jätän sipulit pois. Mums!
En ole koskaan tehnyt tuollaista, mutta herkulliselta näyttää. Kokeilen kunhan inspiraatio iskee :)
Hanna Helena👍🏻😋 Kiva kuulla että sama resepti! Se on just tuo fläskpannkaka!
Cara, kokeile ihmeessä on hyvää ja täyttävää😋
Pitää ehdottomasti joskus kokeilla. Kiitos ohjeesta.
Aika kiva ruokaisa versio pannarista 🧡
Hauska idea. Pitääkin kokeilla
Meillä pannukakkuun laitetaan jauhelihaa, sipulia ja paprikaa ja maustetaan tacomausteella. Pojat varmaan tykkäisivät pekonipannarista, mutta itse yritän vältellä pekonin käyttöä kovin monessa ruokalajissa. Meillä syödään sieniruuissa pekonia ja välillä pasta carbonaraa.
Kuulostaa hyvältä 😀 ja varmasti maistuu hyvältä 👍hyvää viikonloppua 💖
Kiitos ohjeesta olen aina innostunut kokeilemaan .
Kruunuvuokko, jos vaan aineksia on niin kokeile ihmeessä, pannarista on moneksi😋
Rita A, kiitos, pannariin voi laittaa mitä vaan niin saa ruokaisaa ja tämä on😋
Kiitos enkuli, kokeile ihmeessä, kerro sitten mitä pidit 😋
Rva Kepponen, pannari on siitä kiva että siihen voi laittaa mitä haluaa, ja melkein mitä vaan, tuo versio kuulostaa myös tosi hyvältä! 😋
Kiitti Silkku, samoin sinulle mukavaa syksyistä viikonloppua🍁
Kiitos Nila, jos kokeilet niin toivottavasti maistui😋Tätä meillä on tehty viimeiset 30 v ainakin ja anoppi teki aina kun menimme käymään.
Wau, ruokaisaa makua unohtamatta. Meillä on usein pannukakkua, vaiko uunimunakasta... olen räpeltänet ne kaksi reseptiä niin sekaisin keskenään, etten enää tiedä kumpaa ne ovat... eikä kai väliäkään... aloin jo miettiä millä korvaisin ohjeessasi jauhot, juustolla tietty, hih....
Kiitos Repolainen!
Tuossa ruotsalaisessa linkissä minkä laitoin vinkattiin spelttijauhoista. Voitko niitä käyttää?
"GI-vinkkejä
Käytä siivilöityä spelttijauhoa vehnäjauhon sijaan. Jos haluat terveellisemmän lopputuloksen, käytä 1 dl täysjyväspelttiä ja 2 dl siivilöityä spelttijauhoa".
Tätä voisi joskus kokeilla. On minulle vieras paistos.
Sartsa, kokeile ihmeessä, jos tykkää vähän tuhdimmasta ja jos ei voihan tuota reseptiä keventää jättämällä voin pois ja korvata vaikka öljyllä ja valita vähärasvaista pekonia. Maidonkin vaihtaa rasvattomaan jne.
Lähetä kommentti