Oma blogiluettelo

Lukuaika- laskuri

Päivän Sitaatti🌹

🌸 ❤️

PoP-Kalenteri

Vko MaTiKeToPeLaSu

torstai 11. syyskuuta 2025

Läskipannari




Anoppi teki aina läskipannaria oman ohjeen mukaan ja minä otin ohjeen talteen. Ohjetta olen vuosien varrella vähän muunnellut ja tehnyt milloin mitenkin.

Anoppi oli sotalapsena Ruotsissa ja luulen että hän on oppinut tekemään  Sianlihapannukakkua siellä. Ohessa yksi versio kyseisestä "läskipannukakusta".😋


Tässä minun versio läskipannarista.

Tarvitset:

1 litra maitoa (täysmaito)
2- 3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl rasvaa 
1 pkt pekonia
2 sipulia
2 tl suolaa
(sokeria)


  • vispilöi vehnäjauhot maidon joukkoon
  • anna seoksen turvota jonkun aikaa
  • lisää kananmunat kevyesti vatkaten sekä muut aineet

  • ruskista kevyesti pannulla voissa pekoni -  ja sipulisilppu.



  • kaada uunipellille leivinpaperin päälle pekonisipuliseos .
  • heitä sekaan muuta nokare voita( jos et laita taikinaan sulatettua rasvaa)


  • Kaada lopuksi turvotettu pannukakkutaikina uunipellille pekonisipulisilpun päälle.
  • paista uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuuttia keskitasolla.
  • syö ja nauti😋
Pannari ei ole ihan terveellisemmästä päästä mutta ah! niin hyvää! 


Maistuukos sinulle pannari?

 

20 kommenttia:

Hanna Helena kirjoitti...

Fläskpannkaka! Meillä tuntuu olevan sama resepti, vaikka jätän sipulit pois. Mums!

Cara kirjoitti...

En ole koskaan tehnyt tuollaista, mutta herkulliselta näyttää. Kokeilen kunhan inspiraatio iskee :)

Päivi kirjoitti...

Hanna Helena👍🏻😋 Kiva kuulla että sama resepti! Se on just tuo fläskpannkaka!

Päivi kirjoitti...

Cara, kokeile ihmeessä on hyvää ja täyttävää😋

Kruunuvuokko kirjoitti...

Pitää ehdottomasti joskus kokeilla. Kiitos ohjeesta.

Rita A kirjoitti...

Aika kiva ruokaisa versio pannarista 🧡

enkulin käsityöt kirjoitti...

Hauska idea. Pitääkin kokeilla

Rva Kepponen kirjoitti...

Meillä pannukakkuun laitetaan jauhelihaa, sipulia ja paprikaa ja maustetaan tacomausteella. Pojat varmaan tykkäisivät pekonipannarista, mutta itse yritän vältellä pekonin käyttöä kovin monessa ruokalajissa. Meillä syödään sieniruuissa pekonia ja välillä pasta carbonaraa.

Silkku kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä 😀 ja varmasti maistuu hyvältä 👍hyvää viikonloppua 💖

Nila kirjoitti...

Kiitos ohjeesta olen aina innostunut kokeilemaan .

Päivi kirjoitti...

Kruunuvuokko, jos vaan aineksia on niin kokeile ihmeessä, pannarista on moneksi😋

Päivi kirjoitti...

Rita A, kiitos, pannariin voi laittaa mitä vaan niin saa ruokaisaa ja tämä on😋

Päivi kirjoitti...

Kiitos enkuli, kokeile ihmeessä, kerro sitten mitä pidit 😋

Päivi kirjoitti...

Rva Kepponen, pannari on siitä kiva että siihen voi laittaa mitä haluaa, ja melkein mitä vaan, tuo versio kuulostaa myös tosi hyvältä! 😋

Päivi kirjoitti...

Kiitti Silkku, samoin sinulle mukavaa syksyistä viikonloppua🍁

Päivi kirjoitti...

Kiitos Nila, jos kokeilet niin toivottavasti maistui😋Tätä meillä on tehty viimeiset 30 v ainakin ja anoppi teki aina kun menimme käymään.

Repolainen kirjoitti...

Wau, ruokaisaa makua unohtamatta. Meillä on usein pannukakkua, vaiko uunimunakasta... olen räpeltänet ne kaksi reseptiä niin sekaisin keskenään, etten enää tiedä kumpaa ne ovat... eikä kai väliäkään... aloin jo miettiä millä korvaisin ohjeessasi jauhot, juustolla tietty, hih....

Päivi kirjoitti...

Kiitos Repolainen!
Tuossa ruotsalaisessa linkissä minkä laitoin vinkattiin spelttijauhoista. Voitko niitä käyttää?

"GI-vinkkejä
Käytä siivilöityä spelttijauhoa vehnäjauhon sijaan. Jos haluat terveellisemmän lopputuloksen, käytä 1 dl täysjyväspelttiä ja 2 dl siivilöityä spelttijauhoa".

Sartsa kirjoitti...

Tätä voisi joskus kokeilla. On minulle vieras paistos.

Päivi kirjoitti...

Sartsa, kokeile ihmeessä, jos tykkää vähän tuhdimmasta ja jos ei voihan tuota reseptiä keventää jättämällä voin pois ja korvata vaikka öljyllä ja valita vähärasvaista pekonia. Maidonkin vaihtaa rasvattomaan jne.