Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Maljakoita onhan noita

1. Humppilan lasimaljakko Olavi helander?


Ohessa pieni maljakkokatsaus kaappieni kätköistä (taas kerran). Samallahan tuli tehtyä Kesäsiivous eli pölyjen pyyhintä.Ja todettua miten vaikeata saada kuvattua hyvin, ehkä olisi pitänyt aamupäivällä tämäkin tehdä auringonvalossa...kamerassahan ei mitään vikaa, kuvaajassa vain...Mutta ehkä tästäkin näkyy mitä kivaa löytyi.

2. Riihimäen lasin maljakko
Pohjasta
3. Iittala Valto Kokko Vellamo?
4. Ruskeat Kääntömaljakot Riihimäen lasi Tamara Aladin
5. Tuikituntematon mutta kaunis pieni lasimaljakko
6. Iittala Arnica Tapio Wirkkala?
7. Kivan ruudukasta mutta mistä
8.Kaunis mutta tutun näköinen kristallimaljakko, tunnistatko?

Googletin kuvahaulla,mm. hakusanana Iittala ja Humppila, maljakot ja linkitin numerot 3,4 ja 6  jotka näyttäisivät samoilta.Oikaiskaa jos olen väärässä. Maljakoitakin on ainakin tsiljoona erilaista.Etsi siinä sitten.

Laatutavara.com sivuiltakin jo löytyi 40 hakusanalla maljakko.

Koitin tuota pientä vihreääkin maljakkoa etsiä kuvahaun kautta mutta tuloksetta.Ei mitään käryä kuinka se on joutunut kaappiini. 
Kirpparilta en ole sitä ostanut, ehkä joltain saanut joskus. Ei jaksa wanha kaikkea muistaa.

Muuten mikään muukaan noista maljakoista ei ole kirppikseltä vaan perintönä (jos näin voisi sanoa) lapsuuteni kodista. Ehkä tuo vihreäkin. 

Yhteenvetona toteaisin että aika hyvä kattaus varmaan jokakodin kukkamaljakoista mitä ovat olleet aikoinaan 1960-70 luvulla. Olkoon niin.
Päivitän tätä postausta sitä mukaan kun saan enemmän tietoa lopuista tuntemattomista maljakoista.Pysy kärryillä.

Lopuksi kommenttia peliin oliko tämä postaus mielestäsi hauska, mielenkiintoinen tai jotain ihan muuta.Kiitos, Thank You, Merci etc.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo viimeinen on luultavasti ranskalainen Christal d arques.Itsellä tuoppi jossa samantyyppinen ananas-kuviointi. Siinä on tarra jossa lukee tuo valmistaja

Päivi kirjoitti...

Kiitos Anonyymi! Saattaa olla, ei edelleenkään käryä mikä on. Mutta kaunis maljakko ja ajaa asiansa kukkamaljakkona ;) Laitan tuon muistiini.

Suosittelen

Coca Cola - pullonavaaja

Joskus sitä tekee yllättäviä löytöjä omista koti/mökkinurkista.Kuten tämä kuvassa oleva  Coca Cola -pullonavaaja. Avaaja oli roikkun...

Plogini katsotuimmat