Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Paluu Sinisen Maljakon salaisuuteen

Maljakoitten maljakko

Koska tämä maljakko on minulle aivan erityinen eikä mikä tahansa lasimaljakko , minun oli palattava siihen erikseen. Oli tylsää lukijalla tai ei. Kuten aiemmassa postauksessani totesin näistä maljakoista kaikki ovat lapsuuden kodin peruja.Muistan miten tämä erityisesti oli Äitikullalle tärkeä.
Maljakkoni on aika painavaa lasia ja korkeus varmaan tuon 23 cm. Siihen mahtuu passelisti 1 ruusu. Ihastunut olen juurikin sen muotoon, se on jännästi kolmiulotteinen ja ne ilmakuplat!
Tutkiessani Googlen avulla netin ihmeellistä maailmaa tarkemmin mm. kuvahaun avulla sain selville seuraavaa (jo aiemmin saatujen tietojeni tueksi): sininen maljakkoni on ns.piikkimuottiin puhallettua välitilalasia ts. maljakossa on eräänlaisia kuplia jotka kuvassakin ehkä näkyvät.Humppilan lasitehtaan valmistama ja suunnittelija Mikko Helander (?)
Lasikonaarteet.com-sivustolta löysin vastaavan mutta ihanan ruusunpunaisena maljakon.Omani ei ole signeerattu ja yksi pieni iskeymäkin pohjasta löytyy mutta se kuten rahallinen arvokin on sivuseikka:Tunnearvo ratkaisee ja on tärkein!

 Piikkimuottiin tehtyjä maljakoita on suunnitellut moni muukin, tunnetuin varmaan Gunnel Nyman mutta sitten puhutaankin jo aivan eri hintaluokasta piikkimuottimaljakoiden suhteen....jostapa voisi sitten tehdä jo ihan oman postauksen....

Ei kommentteja:

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT