Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 7. elokuuta 2015

Chilistelyä


Kuten satunnaiset lukijani varmaan arvaa tämä postaus käsittelee (taas kerran) chilejä ja muita kasvatuksiani. Retkahdin ostaa lähisiwasta keltaisen ruukkuchilin(kuvassa), ihan kuin minulla ei olisi nyt tarpeeksi chilejä tulossa.

Lajikkeesta tms ei käryäkään paitsi että lapussa luki ruukkuchili. Se kertookin paljon.Tarkemmat tiedot oli älykkäästi painettu kääremuoviin joka tietysti meni roskikseen ennenkuin laitoin mitään muistiin.
Koska se oli mielestäni liian pienessä ruukussa vaihdoin isompaan (multana Biolan Mustaa multaa ja Kookoskuitumultaa sekotettuna) ja nyt se näyttää tältä. 

Tuo tukihäkkyrä tuossa oli luonnollisesti mitoitettu alkuperäiseen mutta sain tungettua (lievää,vain lievää väkivaltaa käyttäen)sen tuohonkin muka tukemaan.Oli pakko, muuten chilirypäs olisi rötköttänyt ,nyt näyttää ainakin ryhdikkäältä ja runsaalta chiliapajalta.

Vielä en ole "uskaltanut" maistaa mutta luullakseni makealta maistuu.
EDIT 8.8.15: EKA PALKO MAISTETTU JA OLIPAS POTKUA!!!!EI YHTÄÄN MAKEAA, HAH.Nappasin kuitenkin yhden pienen chilin ja otin siemenet. Ajattelin tehdä HTTK:n, eli Hyvin Tärkeän Tieteellisen Kokeilun ja laitoin siemenet muitta mutkitta multiin. Myöhemmin kerron miten kävi.Vaihdoin tämänkin nyt isompaan ja näitä chilipostauksia seuranneet varmaan muistaa miten minulla oli 2 ja puoli pitkulaisessa kukkalaatikossa. Olivatkin kasvattaneet paljon juuria,oikein sai repiä irti laatikosta.Vähän kalvakkaalta näyttää kuvassa mutta kukkii kovasti ja jotain podin näköistä on työntymässä ulos :)


Siinä niitä on tulossa.Suippopaprikaiseni näyttävät nyt tältä ja kuvan oton jälkeen oli ihan pakko popsia 1 parempiin suihin. 

Miltä maistui? 

Ihan hyvältä,vähän makealta ja erittäin mehukkaalta. Ei paha.Tästäkin otin siemenet tarkasti talteen ja heitän multiin.Jahka ehdin. Tuosta mullittelusta ja ruukkujen vaihdosta onnistun aina sotkemaan joka paikan.
Mutta ihanan punaiset ovat, eikö.Päivityskuvaa myös Tomaatin osa 2 "sadosta". Lupaavasti kukkii ja uusia pallukoita tulee. Minisellaisia. Tomaatti oli siis valmiiksi esikasvatettu ja vaihdoin sen vähän aiemmin isompaan altakasteluruukkuun.Multana Biolanin Mustaa multaa.


Lopuksi vielä taas YHTEISPOTRETTI 2
Edelleen jännitän miten ikkunalauta kestää.

Kuvat otettu Canon EOS 1100D ja klik! linkkiä, kuvan kanssa.

Ei kommentteja:

Suosittelen

Coca Cola - pullonavaaja

Joskus sitä tekee yllättäviä löytöjä omista koti/mökkinurkista.Kuten tämä kuvassa oleva  Coca Cola -pullonavaaja. Avaaja oli roikkun...

Plogini katsotuimmat