Päivin Oma Plogi- Etusivu

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tarinaa aidosta 50-luvun nahkarotsista

LOVE ME TENDER, LOVE ME SWEET

Joo, kun "löysin" tämän tänään kaapin kätköistä, mulla välähti. Tästä on P-A-K-K-O tehdä postaus blogiin. Tai no, pakko ja pakko.Oli kuitenkin. Pyyhittyäni pölyt(jessus kun sitä olikin kerääntynyt!) asettelin sen kuvattavaksi. Ihan vaan hengariin roikkumaan, en päälleni.


NAHKAPUKUTEHDAS ULVILA

Ensimmäinen ja viimeinen "Asupostaus" tässä blogissa. (Vannomatta paras.)
Olkaa hyvä.



Tää Nahkarotsi(isolla Ännällä) on vaan hieno. Niin siksi.Kaikkien nahkarotsien Isä ja Äiti samaan aikaan. Ajalta kun pojat pukeutuivat nahkatakkeihin, vetivät tukat tötterölle Suavella, jalassa oli splittarit ja autot oli isoja ja siivekkäitä.(Korjatkaa toki jos olen väärässä).




 Kuvassa siis aito 50-luvun nahkatakki ns. Rottatakki. Ei kopio. Tämä yllä vietin hurjan nuoruuteni (ei sentään 50-luvulla vaan 30 v. myöhemmin).Takin sain perintönä.

Niskalapussa häthätää saa luettua että valmistettu  Friitalan Nahka Oy nahkapukutehtaassa Ulvilassa. 


kainalossa  nahkavahvikkeet ja hikituuletusaukot


Nahkarotsi on paksua ja painavaa nahkaa. Pinta mukavasti patinoitunut ja suht siisti. Rotsin vuori sen sijaan on ajan saatossa kulahtanut ja mennyt rikki.Vetoketju ei toimi ja taitaapa muutama saumakin irvistellä. Ihan niinkuin minä. Korjata? Noup. Siinä on osa rotsin viehätystä,n. 65-vuotiaassa saakin ikä näkyä!?!



 Nahkatakki mahtui vielä päälle :)vaan onhan tämä miesten kokoakin.


Kaapissa ollut viimeiset 30 vuotta, unohdettuna. Katselin netistä että rottatakkeja saa tilattua ja ostettua edelleen vanhan tyylin mukaisesti vaan ei ne ole samoja! (Ei tietenkään). Huuto.netissä oli 1 samankaltainen myynnissä mutta vielä enemmän kulahtaneen oloinen.(Anteeksipyynnöt rotsin myyjälle jos sattuu lukemaan tämän).


ROKKANROLL!
NOT FOR SALE

Kuvaamisen jälkeen laitoin takaisin kaappiin visusti piiloon edelleen säilytettäväksi. Vaan eihän sitä tiedä miten Wanha sitä villiintyy nostalgikoimaan ja lähtee kartsalle!(= kaupungille,lat.huomautus)


ORIGINAALI LEEA-KOMERONSALPA

Oli otettava kuva myös nuista Leea-salvoista, jotka säilyneet komeron kaappien ovissamme 60-luvulta. Nyt niitäkin kuulemma ihmiset hamstraa kaapin oviinsa ja niistä tullut retrohitti? Näin ne ajat muuttuu. Jotain hyötyä siitäkin ettei ole tullut rempattua joka vuosikymmen ja jos on niin säilyttänyt:)


BLOGIKOIRA KAPU MIETTII MINKÄ ARVOSANAN ANTAISI TÄSTÄ POSTAUKSESTA. MINKÄ SINÄ?

Näihin postauksiin, näihin tunnelmiin: 

One, two, three o'clock, four o'clock rock
Five, six, seven o'clock, eight o'clock rock
Nine, ten, eleven o'clock, twelve o'clock rock
We're gonna rock around the clock tonight

Read more: Bill Haley - Rock Around The Clock Lyrics | MetroLyrics 

5 kommenttia:

It Is Madam To You kirjoitti...

Hieno takki! <3 Ja tosiaan noista Leea-salvoista oli joku aika sitten juttua/uutista - jopa minä (joka en yleensä ole mistään perillä :D ) bongasin sen.

Päivi kirjoitti...

Joo, kovasti ollut juttua, retrohuumaa pukkaa :)Välillä niinkin sattuu että on ajan hermoilla ;)

Anonyymi kirjoitti...

harmi pitää rotsia kaapissa,maksan 250euroa jos on sopiva.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin Friitalan outlet-kaupassa viikonloppuna ja kaikki takit olivat jotain silkinohutta ja -pehmeää lampaan nahkaa. Ei ollut ensimmäistäkään kunnon rotsia.

Päivi kirjoitti...

Kiitos Anonyymi kommentistasi ja pahoittelut vastauksen viipymisestä :D Joo ei näitä vanhoja rotseja enää löydä ellei kirppikseltä ja tää on jo luvattu mun pojalle <3

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT