Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 24. lokakuuta 2015

Jippii! Juhlat!

SYNTTÄRIMUISTELOJA JA DIY-KIRJAESITTELY

(DIY= DUUNAA ITSE/YHDESSÄ)


NUKKEKIN SUOSITTELEE


Jokainen meistä äideistä ja isistä on joskus pähkäillyt lasten synttäreiden kanssa. Mitä tarjotaan, ketä kutsutaan, mitä tehdään, mitä maksaa. 

HIPHEI JA HURRAA!

Omat lapset kun olivat vielä pieniä,(n. 100 vuotta sitten) oli synttärikemujen vietto aika yksinkertaista.Ainaskin meillä.Yhdessä tehtiin kutsukortteja jotka lähetettiin/ tai vietiin itse,tai sitten postitettiin ihan postikortti jossa itsekirjoitettu/äidin avustuksella kutsu. 

Synttärikakku tehtiin lasten kanssa yhdessä; täytekakku oli ihan sokerikakkupohjainen, kostutettu sokerimaidolla, täytteenä banaania,mansikkaa yms. ja kuorrutus tietty vatkattua kermavaahtoa ja hyvin kelpasi! Koristelu oman maun mukkaan. Kakun lisäksi oli tarjolla limskaa,piparia,popcornia, sipsejä yms. mitä milloinkin. Tässä kohdassa kuuluu lasteni ääni: "Hei äippä ei se noin ihan mennyt" "Aika kultaa muistot?"


LEIKKIÄ JA LAULUA MASU PULLOLLAAN

"Ohjelmallinen osuus" oli leikkimistä keskenään/ synttärilahjaksi saadun vhs-piirretyn katselua. Kakkukin taisi sitten kelvata vain omille lapsillemme(3 kpl).Toisinaan saattoi olla onkimista: tiedättehän, vedetään/viritetään lakana tms esim. oviaukkoon, lakanan toisella puolella on synttärisankari joka laittaa jotain onkijan onkeen esim. karkkia, pikku muovilelun, tarran....Onkena on joku keppi tms jossa on naru ja pikkuämpäri kiinni.Onkea ujutetaan lakanan toiselle puolelle ja ongitaan.


PÄIVÄNSANKARILLE TÄRKEÄ ON

 Herrkkujen syönnin jälkeen taisivat koko synttäriporukka painua ulos pihalle remuamaan :) Siinä sitä oli hoploppia eikä maksanut mitään (paitsi ehkä revenneet housut, hajonneet kengät,likaantuneet vaatteet....)
Synttäreille tuli satavarmasti kavereiden lisäksi mummit,kummit, sedät ja tädit ja serkut. Meteliä riitti. Ja kaikki oli tyytyväisiä?
Olen lukenut ja kuullut että jonkun lapsen syntymäpäiville ei ole tullut yhtään kaveria. Surullista :( Meidän muksut ovat sitten varmaan olleet onnellisessa asemassa että ainakin joku on tullut; jos ei kavereita niin serkkuja(joita oli aikas monta + tietty kummit,mummit...)

SISÄLMYSLUETTELO

Syyn tähän postaukseen sain siis hauskasta JA värikkäästä kirjasta joka tupsahti tänään postista:

Lasten Oman Kirjakerhon Minit-kuukauden kirja " Jippii, juhlat- Parhaat vinkit lastenkutsuihin."(dISNEY)

NUKKE IHMETTELEE: KORISTEVIIRIT, VOIKO NIITÄ TEHDÄ ITSEKIN?

 Tässä kirjassa on reseptejä ja askarteluohjeita, LEIKKEJÄ ja muutama hauska satukin ja tietovisa.Disneyn tyyliin piirretyt kuvat ovat värikkäitä ja klassikkosaduista tuttuja ja hassuja.Ohjeet ovat selkeitä. No, lue itse ja totea,mitä mieltä olet :)

Joko alkoi ahdistaa? Onneksi voi nykyään jos ei itse osaa/ehdi/jaksa ostaa kaiken valmiinakin. Varsinkin jos lapsikin on innoton itse väsää mitään.(harvoin on).

JALOKIVISAIPPUAOHJE?!!! NÄYTTÄÄ IHAN SYÖTÄVÄN HYVÄLTÄ!

Mutta tässä kirjassa on kuitenkin helppoja ?! vinkkejä ja ohjeita.Luullakseni kaikki vinkit onnistuvat ainakin aikuisen tekemänä/kanssa ja vähän isommat lapsukaiset yksinääkin.Jos kotona ollaan muutenkin kovia askartelemaan tarvikkeita löytyy jo,muuten varmaan joutuu hankkimaan. Ja ainahan voi tuunata eli munklaa mieleisekseen ja ideoida. Ja jos ei ideat nappaa yhtään voi ainakin sadut lukea lapsille. Lukeminen kannattaa AINA! <3


Näitä Hessun hamppareitakin voi tehdä muulloinkin kuin synttäreille.Vaikka vaan itelle.Ja monta.

Kirjaa saa tilattua siis Lasten Oma kirjakerhosta hintaan 20,90e mutta löytyy varmaan myös hyvin varustelluista kirjakaupoistakin.
(Tämä EI ole maksettu mainos)))Nimittäin jos alkoi kiinnostaa ja tuntuu ettei itse keksi mitään. Niinkuin minä.Nyt olisi hauska tietää miten teillä on vietetty lasten synttäreitä? Perinteiset kotisynttärit vai Mäkkäri/Hoplop-syntymäpäiväjuhlat?

Kirjan esittelijänä kuvissa toimi huulipunaa nenään saanut Nukke, yllään rinsessakolttu <3 jos tarkkaan katsoo saattaa nähdä lakatut sormien kynnet ;)

2 kommenttia:

It Is Madam To You kirjoitti...

Joo toi on ihan totta, että niinkin voi käydä, ettei lapsen synttäreille tule ketään. :( Meidän lapset ovat siltä toistaiseksi välttyneet, koska on sellaisia varmoja kävijöitä ollut (pari ystäväperhettä, joissa lapsia), mutta kaverin lapselle kävi _melkein_ niin: oli kutsuttu kaikki luokkakaverit ja yksi tuli. Toki yksikin vieras on vieras, ei se lukumäärä ratkaise, ja on ihan eri juttu, jos ei KETÄÄN tulisi, mutta kyllähän se vanhempiaan vähän ihmetytti, kun vain 1/20 tuli. En sitten tiedä, että mikä voi olla syynä, jos ei ketään (tai vain 1/20) tule(e). Tosin onhan siitäkin uutista ollut, että kaikilla ei ole nykyään varaa osallistua synttäreille, koska pitäisi lahja viedä. Minusta se lahja ei kyllä ole mikään pakko ja olen meidän lapsille sanonutkin, että lahjaa ei saa odottamalla odottaa - ihminen on tärkeämpi, että ollaan yhdessä ja syödään kakkua. :)

Päivi kirjoitti...

Toi on niin totta. Lahja ei ole ollut pakko silloin meilläkään, pääasia oli hauska yhdessäolo.

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT