Päivin Oma Plogi- Etusivu

lauantai 18. elokuuta 2018

Fauni Porvoon Säästöpankki

Jätetäänpä peltipurkit hetkeksi rauhaan ja esittelen seuraavan kirppislöytöni menneeltä viikolta...


Fauni-peikko,Porvoon Säästöpankki-logolla, otaksuisin nimeksi Sumppi!En keräile säästöpankkeja mutta niin vain tämä eksyi mukaani kun oli niin hellyttävä katse! Kiinnitin huomioni Sumppiin jo kirpparin toiselta puolelta; jotain punaista ja peikkomaista pilkotti jo kaukaa....ja aivan, sehän hän oli, Faunisarjaan kuuluva peikkopankki nimeltä Sumppi!Tai siksi sen nyt ristin :)

Matkalla kirpparilta Kotiin!

Sumpin hintakaan ei päätä huimannut, maksoi 4 e, näiden hintahaitari näyttää normaalisti olevan 15 e ylöspäin, mutta jos nyt Sumpin myyjä sattuu huomaamaan tämän postauksen voin lohduttaa että saa täältä hyvän ja pysyvän kodin❤Mitäpä nämä hassunhauskat peikot sitten ovat?

Fauni-peikot syntyivät alunperin pehmoleluina 1950-luvulla suomalaisten Helena ja Martti Kuuskosken luomina peikkohahmoina (Atelier Fauni). Peikot levisivät sitten kaikenlaisiin tuotteisiin mm. juomalaseihin ja olipa Fauni-nimistä limskaakin Mallasjuoman valmistamana.Faunipeikkojen ympärille luotiin jopa oma teemapuisto Elämyspuisto Peikkometsä ensin Naantaliin(kauan,kauan ennen Muumipeikkoja...), sitten Tuusulaan ja viimeiseksi se toimi Järvenpäässä.
Faunipeikot ovat nykyään haluttua keräilytavaraa eikä ihme, jotain vetoavaa noissa Peikoissa on.
Lähde:Wikipedia Fauni-Peikot.

Itse muistan nämä Peikot lapsuudesta sillä taisin vähän yleensäkin pelätä peikkoja!Muistan että meiltä löytyi mm. pannumyssy Faunipeikon kuvalla. Silloin juotiin pannukahvia ja kahvipannu tarvitsisi tietysti pannumyssyn että kahvi pysyi lämpimänä.


Näihin säästöpankkeihin palatakseni "Sumppeja" löytyy eri värityksellä mm. musta-valko-oranssina ja luonnollisesti eri säästöpankkien teksteillä, korkeus n.12 cm.Faunipankit ovat suomalaisen Oy MK-tuotteen tekemiä( ennen kaikki tehtiin vielä Suomessa näemmä)ja 1970-lukulaisia. Ehtaa Vintagea siis!
Kysymys kuuluu: Pitääkö mun nyt alkaa keräillä näitä..? No jos kohtuuhinnalla osuu kohdalle mikä ettei, mutta kyllä tämä ihana 1 Sumppi mulle piisaa....


Kiinnostuitko lisää?www.trollforest.com/fauni_vie sinut näiden Ihmeellisten ja Ihanien Peikkojen maailmaan! Huom.sivusto on englanninkielinen ja toisen alkuperäisten Peikkojen tekijän oma nettisivusto.

                      Muistatko Sinä nämä Fauni-peikot?

2 kommenttia:

kristiina vuorela kirjoitti...

Moiks! Tutulta näyttää tuo peikkonen. Mun siskolla saattoi olla tuollainen pankki joskus sata vuotta sitten. Kiitos kommenteistasi postauksiini! Jostain syystä pystyin vastaamaan vain osaan. En tiedä mitä lopuille tapahtui, sori! Olen aika toope tietokoneen kanssa : ) Kristiina

kristiina vuorela kirjoitti...

P.S. Tutkin vähän googleplussaa ja hokasin, että olin sittenkin vastannut kaikkiin kommentteihesi. Kuten sanoin, olen aika toope tietsikan kanssa : ) Kristiina

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT