Päivin Oma Plogi- Etusivu

perjantai 17. elokuuta 2018

SUURI PELTIPURKKIESITTELY osa 1

Nyt on niin paljon kerääntynyt kesän aikana uusia peltipurkkeja joita olen haalinut kirppiksiltä että parasta niputtaa niiden esittely samaan nippuun...Fazer Kukkopurkki netto,2,9 kg x 2kpl
Nämä ihanat ISOT Kukkopurkit lennähtivät  postin välityksellä viime viikolla huomaani ja olen aivan laav😍 Molemmat ovat ihan mukavassa kunnossa ikäänsä nähden, myös sisältä. Peltipurkkien etiketitkin ovat säilyneet kauniina ja siistinä ikäänsä nähden. 

Oravanpuoleinen Kukkopurkki on sisältänyt Ananasmakeisia(nam)ja viereisessä taas on myyty Hedelmämontpensier-nimisiä makeisia.Miltähän on mahtanut maistua?

Makeispurkkien strategiset mitat ovat korkeus 23,5 cm ja halkaisija n. 14,5 cm. Kukkopurkit sijoittuvat kokoelmani suurimmiksi peltipurkeiksi.Ainakin toistaiseksi.

Isojen Kukkojen päällä olevasta pienemmästä peltipurkista löytyy jo täältä aiemmin esittely.Yhteiskuva vielä Kukkopurkkien kansista.


OTK KEKSITEHDAS HÄMEENLINNA,JUHLAKEKSEJÄ,PARTY BISCUITS,PARTY KEX,430g


Juhlakeksejä-peltirasia on kirppislöytö muutaman päivän takaa Lappeenrannasta Vilmas-nimiseltä kirpputorilta ja maksoi vaivaiset 6 e. Kaivoin sen parin peltipurkin alta ja huomioni kiinnittyi heti peltirasian kauniisiin väreihin ja kuvaan sekä siistiin kuntoon.Voiko peltirasia enempää henkiä 1960-70-lukua?
Peltirasian koko on halkaisijaltaan n.20cm.


Ei-niin-hyvä-kuva valmistusaineista ja kekseistä mitä peltirasia on aikoinaan sisältänyt.Laskin että 14 erilaista keksiä, vai sanotaanko nykyään pipareita? on Juhlakeksiä-peltirasia sisältänyt.

Osuustukkukauppa eli OTK valmistamasta keksirasiasta en löytänyt juurikaan tietoa enkä oikein kuviakaan kuin pari. Jos joku taas tietää enemmän saa kertoa!


HANGON KEKSI,MANOLIMysteeri-Manoli, näin kai voi sanoa tuli ostettua Facebookin Peltipurkki-ryhmän kautta ja maksoin siitä 20 e.Peltirasia on ihmeteltävän hyvässä kunnossa, niin sisältä kuin ulkoa.Paperinen etiketti on ehjä ja siisti.Ankaralla googletuksellakaan en löytänyt mitään tietoa näistä kekseistä, muuta kuin yhden kuvan. Siinä vaiheessa oli Manolit siirtynyt toisenlaiseen pakkaukseen eli on näitä joskus ollut myynnissä.

(p)20cm x (l)12,5cmx (k)4,5cm eli samankokoinen kun aiemmin postaama rupunen Hangon Keksi-peltirasia on. No on tässäkin vähän Ajan kellastumaa etiketissä mutta keksit syöty kuitenkin jo kauan sitten!

Lisäilen varmaa tietoa enemmän kun löytyy. 

Peltipurkkiesittely jatkuu, pysy mukana!
2 kommenttia:

Mantymaenelamaa.blogspot.com kirjoitti...

Hei. On sulla hieno purkkikokoelma. Kukkopurkit ovat hauskoja. Kristiina

Päivi kirjoitti...

Hei Kristiina ja kiitos, olen näistä jo pitemmän aikaa haaveillut ja nyt toive toteutui oiken kahden purkin muodossa <3 Ei tästä peltipurkkihulluudesta näköjään parane....Muksua viikonlopun jatkoja, täällä aurino paistaa ja on ihanan lämmintä !

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT