Päivin Oma Plogi- Etusivu

torstai 23. elokuuta 2018

Wanhoja savukerasioita


Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme Mökille. Kirpputori on aika tyypillinen kyläkirppari jossa myydään mm. vaatteita,astioita ja huonekaluja yms.Vähän erilaiseksi kirpputorin toiminnan tekee se että kirpputorin tuotto käytetään humanitaariseen työhön ja sen arvot perustuu kristillisiin arvoihin. 

Mitäpä sitten löysin mukaan? Wanhat peltipurkit on aina se juttu mitä etsin kirppareilta ja välillä niitä löytyy ja välillä ei. Nimenomaan vanhat; 1970-luvulta ja siitä taaksepäin,uudemmat ei houkuttele!RAJAH-PELTINEN SAVUKERASIA,.P.C RETTIG & CO, ÅBO

Kirpparilla oli nyt laitettu kaikki peltipurkit- ja rasiat samaan hyllyyn mikä oli hyvä juttu. Mitään ihmeitä siellä ei ollut mutta tarkka silmäni bongasi kuvassa olevan peltisen savukerasian...Kovasti kulunut ja Ajan hampaan syömä mutta jotenkin viehättävä ja kyllä tuosta kansitekstistä selvän saa.


Savukerasia oli sisältäkin jotenkin nätti.Hieno logo ja hieno teksti: RAJAH-cigarettes no 3,mild egyptian flavor

Rajah-savukerasia on valmistettu arviolta 1930-luvulla Rettigin toimesta. Rasian mitat ovat pituus 8,5 cm,leveys 7,5 cm ja korkeus 1,5 cm. Kuka on peltirasian valmistanut, siitä en löytänyt tietoa.Yleensä jos valmistaja on ollut G W Sohlberg niin jotkut "leimat" on löytynyt.Savukerasia on saanut Ajan osumaa myös pohjaan mutta euron ostokseksi minusta ihan kiva! Olen vaan ihan heikkona näihin ruosteisiin ja vähän(aika paljonkin) kuluneisiin peltipurkkeihin- ja rasioihin ja nyt näköjään myös tupakkarasioihin.

Rettig aloitti tupakkatehtaana Hampurissa 1770-luvulla mutta pitkän historian aikana laajentui jo alkuvuosina varustamoihin ja  myös muuhun teollisuuteen. P.C.Rettig tarkoittaa Pehr Christian Rettigia(1788-1862) jolle myönnettiin vuonna 1809 lisenssi P.C.Rettig ja Co-nimisen tupakkatehtaan perustamiseen Ruotsin Gävleen.
Pehr Christianin poika Pehr Cerelius Rettig(1811-1871) muutti Gävlestä Turkuun, jonne hän perusti tupakkatehtaan vuonna 1845.
LÄHDE:RETTIG


PUINEN SIKARIRASIA HENRI WINTERMANN


Tästä ei sen kummempaa, ostin sen kun maksoi 50 cnt ja tuo puinen sikarirasia vaan viehätti. Rasia sisältänyt Cafe Creme mild extra 50 fine cigars.
Voihan tuossa säilyttää jotain kivaa, vaikka hiusjuttuja kun vuoraa esim. samettikankaalla. Siistin ( eikä niin tupakallekkaan tuoksuva) rasian mitat pituus 15,5 cm, korkeus 3 cm ja leveys 9cm. Netti ei auttanut ainakaan vielä tiedon haussa sen suhteen miltä ajalta tämä sitten on.
Rasian pohjassa kirjaimet DD????

Näiden lisäksi löysin vielä erään muutaman mukavan jutun ( ei peltipurkki!)mutta niistä teen ihan oman postauksen kuvien kera tietty!

3 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Voi miten hienoja rasioita! Sinä olet tehnyt kyllä vaikka mitä löytöjä:) Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua♥

Tanja kirjoitti...

Voi mahtavaa miten ihana blogi sinulla on! Täällä toinen kirppishullu!
Tervetuloa kylään minun blogiin!

Päivi kirjoitti...

Kiitos kiitos paljon ihanista sanoista teille molemmille näin parisen vuotta jälkikäteen ❤

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT