Päivin Oma Plogi- Etusivu

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Hämeen reissun kirppislöydöt osa 2: Pulloja,pulloja!


Paljon en tavaraa reissulla kirpparilta ostanut mutta pakolliset vanhat pullot oli saatava. Nämä tarttuivat mukaan parilta pienemmästä paikkaa jotka olkoon vaan Maalaiskirpputorin nimellä. 

Vanha "Myrkkypullo" joka sisältänyt Talousspriitä l.tuttavallisemmin "Tenua".Vihreä pullo,korkki pullonsuussa, sinetit sivussa tallella, oikeasti vanha etiketti ja pohjassa R (Riihimäen lasi) ja numerot 18. Etiketissä aiheellinen varoitus "Vaarallinen nautittavaksi".Googlettamalla en löytänyt samanlaista pulloa mutta arvelisin Alkon logon perusteella viime vuosisadan alusta n. 1930-luvulta.Toinen pullolöytö oli Lahden Erikoisolut-pullo ihan muuten vaan.Etiketti hiukan repeillyt vaan ei haittaa. Valmistaja Mallasjuoma Lahti 1960-luvulta.

EDIT 15.8.2018: Tarkkaavainen lukija lähestyi minua ja ystävällisesti valisti hieman lisää kyseisestä olutpullosta; Pullon etiketti oli jo 1950-luvulla ja pullon suunnitteli Karhulan lasin Väinö Paasanen 1953. Kiitos K.N!Hän myös laittoi kuvan omasta huikeasta olutpullokokoelmastaan.Pullonpohjassa tuttu R-kirjain.


Pullokokoelma siis karttuu, niistä yhteiskuvaa jossain vaiheessa!

Hämeen minireissulla tuli piipahdettua mm. Frantsilan Kehäkukassa Hämeenkyrössä ja Iittalassa Suomen Lasimuseossa mutta ne ansaitsevat ihan omat postaukset kuvien kera!

Mukavaa kesäistä elokuun jatkoa ❤💛💜💚

2 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Oi miten hienoja pulloja, kiva kun löysit kokoelmiin lisää aarteita! Ihanaa päivää ja mukavaa viikonjatkoa♥

Päivi kirjoitti...

Kiitosta vaan Päden Paja <3 Sinulle myös ihanaa Elokuuta <3 Näitäkin vaan hissukseen kerääntyy... ;)

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT