Päivin Oma Plogi- Etusivu

torstai 7. syyskuuta 2017

Rukinpyörästä tunnelmavalaisimeksi

 Tästä se tuunausajatus taas lähti; rukinpyörä ja kasa kettinkiä. Mitähän niistä tekisin?


Tekisin rukinpyörästä tunnelmavalaisimen Mökin nukkumasoppeen.Aloitin "tuunailuprojektin" loman alkaessa ja nyt loman loppuessa se vihdoin valmistui. Välillä kyllästyinkin koko touhuun ja tein muuta. 

 Tarvitsin rukinpyörän(läpimitta n.51 cm), kettinkiä,koukkuja 3 kpl ja 1 isompi koukku kattokiinnitykseen ja ledvalosarja(patterikäyttöinen).

 Joku oli joskus maalannut rukinpyörän ruskeaksi oikein kunnolla. Koitin hioa enimpiä pois, käsin ja koneella. Alta paljastuikin entistä väriä(sinistä ja punaista).Hiottuani petsasin koko komeuden ja annoin kuivua. Kolmeen kohtaan pyörään kiinnitettiin kiinnityskoukut kettinkin ripustamista varten. Sitä kettinkiä löytyikin liiteristä. Kettinkiäkin piti vähän putsata ja hioa. Tykkäsin kuitenkin rouheasta ulkonäöstä joten en spreijannu millään värillä.

Kettinki pätkäistiin sopivan pituiseksi (Isännän avulla) ja koska Mökin katto on matalalla kovin suurta roikkumisvaraa ei jäänyt.Kiedoin Prismasta ostetun ledvalosarjan rukin pyörän ympärille ja napsautin valot päälle. Tunnelmavalaisin antaa minusta mukavan hämyisen ilmapiirin.

Kustannukset: Ledvalosarja Prisma 3,50e.
Kaikki muu löytyi ennestään ja rukinpyörä pelastettu kirjahyllyn takaa kotoa pölyttymystä.

Mitähän tästäkin tuli...se selviää huomenna!

2 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Oi miten ihana😍👌Olet kyllä näppärä kun tuollaisia ideoit ja loihdit❤

Päivi kirjoitti...

Kiitos Päden paja <3 Ideoita on ja itse koitan toteuttaa kokonaan mutta välillä tarvitsee Isännän apua kuten katkaisulaikan käytössä(Isäntä hoiti kettinkien katkaisun) mutta opetellaan koko ajan ;) Muksua perjantaita ja viikonloppuja <3

SUOSITTELEN

Wanhoja savukerasioita

Eilen keskiviikkona tuli käytyä "kylillä". Täällä mökkikunnassa on yksi kirppispaikka jossa tulee piipahdettua aina kun tulemme...

KATSOTUIMMAT